Μείωση των τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς Λυκόβρυσης – Πεύκης ζητεί η Συμμαχία Πολιτών
Κοινωνία

Μείωση των τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς Λυκόβρυσης – Πεύκης ζητεί η Συμμαχία Πολιτών

Τη μείωση των τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς Λυκόβρυσης – Πεύκης ζητεί η παράταξη Συμμαχία Πολιτών και ο επικεφαλής της, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος τονίζει ότι ο Δήμος έχει τα υψηλότερα τροφεία παιδικών σταθμών στην Αττική.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη σημειώνει:

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: Έχουμε τα υψηλότερα τροφεία των παιδικών σταθμών στην Αττική… Συγχαρητήρια στον δήμαρχο

Ο Δήμος μας έχει έναν τίτλο που δεν μας τιμάει καθόλου. Είναι μάλλον ο ακριβότερος δήμος στο ύψος των τροφείων των Παιδικών Σταθμών στην Αττική. Πρωταθλητές, λοιπόν, την ώρα που γύρω τρέχουν τα προβλήματα των οικογενειών και κυρίως των νέων ζευγαριών. Και η δημοτική αρχή Μαυρίδη παρακολουθεί την κατάσταση αυτή αδιάφορη και ξεκομμένη από την κοινωνία και τους πολίτες.

Τι αν η ανεξάρτητη δημοτική μας παράταξη, η Συμμαχία Πολιτών, φωνάζει χρόνια τώρα. Τι κι αν ο επικεφαλής της και πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος βάζει το θέμα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού  Συμβουλίου. Η αδιαφορία τους για να μην πούμε η αναλγησία τους σε όλο της το μεγαλείο.

Η δημοτική αρχή είχε μια τελευταία ευκαιρία να διορθώσει κάπως τα πράγματα την περασμένη εβδομάδα όταν στη συνεδρίαση του ΚΟΙΠΑΠ, του Νομικού Προσώπου που έχει την ευθύνη των Παιδικών και των ΚΑΠΗ, τέθηκε το θέμα για «την επικαιροποίηση των τροφείων», με τον Σύλλογο Γονέων των Νηπίων να ζητάει με μια πολύ τεκμηριωμένη επιστολή «τη δραστική μείωση των τροφείων, καθώς και αναπροσαρμογή των κλιμάκων εισοδήματος» προτείνοντας τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση του ΚΟΙΠΑΠ από τον Δήμο. Για να στηρίξει ο Σύλλογος το δίκαιο αίτημά του παρέθεσε και στοιχεία από παιδικούς σταθμούς τόσο όμορων δήμων όσο και άλλων δήμων της Αττικής, έπραξε δηλαδή κάτι που έπρεπε να έχει ήδη πράξει ο Δήμος.

Δυστυχώς, η εισήγηση της προέδρου του ΚΟΙΠΑΠ, Άννας Ασπραδάκη, όσο και της  αντιπροέδρου του ΚΟΙΠΑΠ, Μαριάννας Μαμαλάκη, ήταν να παραμείνουν τα τροφεία στο ίδιο επίπεδο και δυστυχώς έπεισαν και τα άλλα παρόντα μέλη να υπερψηφίσουν την πρόταση, αν και φάνηκε ότι κάποια από αυτά δεν ήταν πλήρως ενημερωμένα. Υπέρ της μείωσης των υψηλών τροφείων ψήφισε η γνωστή συγγραφέας παιδικών βιβλίων και εκπρόσωπος της μειοψηφίας Φραντζέσκα Αλεξοπούλου, η οποία τόνισε ότι είναι κοινωνική ανάγκη να γίνουν άμεσα μειώσεις. Απορίας άξιον είναι ότι η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων ψήφισε «παρών» δηλαδή πήγε απέναντι στο αίτημα του Συλλόγου και κυρίως των οικογενειών.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος σε δηλώσεις του ζήτησε από τον δήμαρχο να αλλάξει τακτική και να σταθεί ο Δήμος δίπλα στις οικογένειες με πράξεις και όχι μόνο με λόγια και με… δελτία Τύπου. «Την περίοδο της οικονομικής κρίσης και της υπογεννητικότητας δεν επιτρέπεται να έχουμε τα ακριβότερα τροφεία και να είμαστε πρωταθλητές από την… ανάποδη» τόνισε. Και υποσχέθηκε ότι η δημοτική μας κίνηση και τα στελέχη της θα συνεχίσουν να στηρίζουν τη δραστική μείωση των τροφείων. «Το κακό με τη διοίκηση είναι ότι δεν βλέπει και μια άλλη πραγματικότητα, ότι οι παιδικοί μας αν και έχουν άριστο εκπαιδευτικό προσωπικό δεν είναι πλήρεις» κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet