Μ. Πάγκαλος: «Όχι» στην κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Πέρου
Κοινωνία

Μ. Πάγκαλος: «Όχι» στην κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Πέρου

«Όχι» στην κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Πέρου λέει ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μανόλης Πάγκαλος.

Παρεμβαίνοντας στον δημόσιο διάλογο ο κ. Μ. Πάγκαλος επισημαίνει:

Τις τελευταίες εβδομάδες οι κάτοικοι του Δήμου μας, ιδιαίτερα οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Πεύκης, παρακολουθούν την επανάληψη, για πολλοστή φορά, από πρώην και νυν εκλεγμένους συμπολίτες, εκφοράς αλληλοκατηγοριών, χαλκευμένων ιστορικών αναδρομών και υποσχέσεων σχετικών με το «μέλλον» της περιβόητης πλέον κεντρικής πλατείας της Πεύκης (Αγίου Παντελεήμονα, Δαγκλή, Κουντουριώτου).

Περισσότερο από δύο δεκαετίες οι περίοικοι ακούν υποσχέσεις και ευχολόγια από τους δημάρχους και τους εντεταλμένους συμβούλους τους αφενός για κατασκευή «παραδεισένιας» πλατείας με πράσινο, λουλούδια, ελεύθερους χώρους και παγκάκια και αφετέρου για κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης, χωρίς καμία δημοτική αρχή να έχει πράξει οτιδήποτε πέραν από την παραγωγή ψηφισμάτων και «θεωρητικών» αποφάσεων δημοτικών συμβουλίων για τον συγκεκριμένο χώρο.

Οι παρόδιοι στο οικόπεδο, είτε με τον προηγούμενο νόμο είτε με τον ισχύοντα, καλούνται να πληρώσουν στον αδιάφορο κατά τα άλλα Δήμο μας το μερίδιο τους στην απαλλοτρίωση (περίπου 1.000.000 ευρώ).

Πρώην δήμαρχοι μιλούν για το συνολικό καλό της κοινωνίας, αλλά αλληλοκατηγορούμενοι κόπτονται για τις «δικές τους» επιτυχίες και υποβιβάζουν την ποιότητα του διαλόγου με τις προσωπικές τους διαμάχες.

Ένα ξεκάθαρο δίλημμα όμως παραμένει, και σ’ αυτό θα πρέπει να δοθεί απάντηση: Χρειαζόμαστε στο συγκεκριμένο σημείο υπόγειο χώρο στάθμευσης;

Κατά την άποψή μου η ύπαρξη υπόγειου χώρου στάθμευσης μόνο τους εργολάβους και τα συνεργεία τους θα ωφελήσει.

Πρώτον, τα χρήματα που θα δαπανηθούν για την κατασκευή ενός υπόγειου χώρου στάθμευσης όχι μόνο δεν πρόκειται ποτέ να αποδώσουν την υπεραξία τους στους πολίτες, αλλά αντίθετα θα αφήσουν όγκους τσιμέντου, ηλεκτρολογικών, μηχανολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων που μετά από λίγα χρόνια θα επιφέρουν ακόμα περισσότερα προβλήματα στους περίοικους.

Δεύτερον, η ύπαρξη του υπόγειου χώρου στάθμευσης δεν αναμένεται να αυξήσει περισσότερο τον κύκλο εργασιών των λίγων καταστημάτων του κέντρου της Πεύκης, ιδιαίτερα αν σκεφθούμε ότι θα αυξήσει το κόστος αγοράς, αφού το parking… θα πληρώνεται.

Τρίτον, ακόμα και αν λάβουμε υπόψη την ιδιαίτερα μακροπρόθεσμη προοπτική έλευσης του υπόγειου μετρό στην περιοχή… Κανείς δεν εγγυάται ότι αυτό το σημείο θα είναι κατάλληλο για την  πρόσβαση στη στάση του μετρό.

Τέταρτον, η οικονομική εκμετάλλευση του χώρου στάθμευσης θα επιφέρει επιπλέον δαπάνες στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που θα τον χρησιμοποιήσουν.

Κατά την άποψή μου, λοιπόν, το μόνο ενδεδειγμένο για την περίπτωση είναι η άμεση απομάκρυνση των οχημάτων που σταθμεύουν σήμερα στο οικόπεδο και η κατασκευή και απόδοση στους πολίτες μιας σύγχρονης καθαρής κεντρικής πλατείας.

ΥΓ. Τρανό παράδειγμα «προς αποφυγή» αποτελεί ο υπόγειος χώρος στάθμευσης που κατασκευάσθηκε στον ηλεκτρικό σταθμό Αμαρουσίου και που σχεδόν όλες τις ώρες παραμένει άδειος…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet