Ο Τ. Μαυρίδης ζητεί την εξαίρεση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης από την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ο Τ. Μαυρίδης ζητεί την εξαίρεση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης από την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής

Σχετικά με την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, τονίζει ότι έχει ζητηθεί η εξαίρεση του Δήμου από την εφαρμογή της για το σχολικό έτος 2019-2020.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαυρίδης προέβη στην εξής δήλωση:

Με προβληματισμό και έκπληξη πληροφορηθήκαμε το περιεχόμενο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που εκδόθηκε από τα υπουργεία Παιδείας και Υποδομών για την τοποθέτηση προκατασκευασμένων σχολικών αιθουσών νηπιαγωγείου ελαφριάς κατασκευής, με τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους εντός των γηπέδων σε 18 σχολικές μονάδες της Αττικής, μεταξύ των οποίων και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης.

Έχουμε εκφράσει και προς τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας την  έντονη διαμαρτυρία μας και δυσαρέσκειά μας για την απαράδεκτη συμπεριφορά, απαξίωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την εμμονή τους να συμπεριλάβουν τον Δήμο μας στην εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής φοίτησης για το σχολικό έτος 2019-2020 στα Νηπιαγωγεία του Δήμου μας, παρά τις ενστάσεις και τις αντιρρήσεις μας.

Τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε καταθέσει επανειλημμένως προτάσεις και επισημάνσεις σχετικά με την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας που έγινε εσπευσμένα, χωρίς κανέναν ουσιαστικό διάλογο, και χωρίς κανέναν προγραμματισμό, τόσο από το υπουργείο Παιδείας, όσο και από την ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.

Πιο συγκεκριμένα είχαμε προτείνει την αξιοποίηση του ενοικιαζόμενου χώρου, που φιλοξενεί σήμερα το 1ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης, όταν αυτό μεταστεγαστεί στο νέο σχολικό συγκρότημα στο Ηλιακό Χωριό. Δυστυχώς με ευθύνη της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. το σχολικό συγκρότημα όπου πρόκειται να μεταφερθούν το 3ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης, του 1ου και του 2ου Νηπιαγωγείου Λυκόβρυσης δεν αποπερατώθηκε πριν την έναρξη του σχολικού έτους 2019-2020

Επίσης, είχαμε προτείνει την τοποθέτηση τεσσάρων αιθουσών βαρέως τύπου (και όχι ελαφριάς κατασκευής όπως σχεδιάζει το υπουργείο)  στο οικόπεδο επί της οδού Σωκράτους 2 (Ελευθερίου Βενιζέλου) στη Δημοτική Ενότητα Πεύκης, ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες τόσο για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση όσο και τις αυξημένες ανάγκες των Νηπιαγωγείων στη Δημοτική Ενότητα Πεύκης με τη στέγαση και λειτουργία του 6ου Νηπιαγωγείου Πεύκης.

Δυστυχώς, με ευθύνη του υπουργείου και της εταιρείας δεν επετεύχθη η εφαρμογή των προτάσεών μας και πλέον είναι παραπάνω από προφανές, ότι δεν είναι δυνατό να εφαρμοστεί η δίχρονη υποχρεωτική φοίτηση στον Δήμο μας, αφού δεν υπάρχουν οι διαθέσιμες και κατάλληλες αίθουσες. Επιπλέον εκφράζουμε την αγωνία μας ότι η εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης φοίτησης στα Νηπιαγωγεία του Δήμου μας θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στην ήδη πετυχημένη δομή και λειτουργία των Παιδικών μας Σταθμών, στον οικογενειακό προγραμματισμό των συμπολιτών μας και στις θέσεις εργασίας του ανθρώπινου δυναμικού των Σταθμών και κατ’ επέκταση στην κοινωνική πρόνοια και γενικότερα στο πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου, των Κοινωνικών Υπηρεσιών και δομών.

Για αυτούς τους λόγους έχουμε ζητήσει εκ νέου την εξαίρεση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης από την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης.       

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2019
Powered by Wisenet