Πλήθος κόσμου στην κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Κρητών «Ο Τάλως»
Κοινωνία

Πλήθος κόσμου στην κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Κρητών «Ο Τάλως»

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Κρητών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ο Τάλως» στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, ο οποίος εξήρε τον ρόλο και την προσφορά των τοπικών πολιτιστικών σωματείων. Επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστας Νικολιδάκης, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Μπόλλας, Γιώργος Καρύμπας, Παναγιώτης Ιωάννου, οι επικεφαλής παρατάξεων, Μάριος Ψυχάλης, Ηλίας Κατσαρός, Άρης Κυριαζίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Πατουλιάς, Κώστας Μπελεγρής, η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πεύκης, Ρένα Λογαρά και ο αρεοπαγίτης ε.τ. και μέλος του Συλλόγου, Δημήτρης Κυριτσάκης.

Από τα Κρητικά Σωματεία παρευρέθηκαν η κ. Στέλλα Βερτυνάκη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, η κ. Μάρω Φωτάκη της «Αγίας Γαλήνης» και ο κ. Σήφης Δραμηλάρης του Γέρακα – Παλλήνης.

Από τους τοπικούς φορείς, ο κ. Γιώργος Γαζεπίδης του Συλλόγου «Ιωνία», η κ. Βίκυ Μάλαμα του Συλλόγου Γυναικών, ο κ. Δημήτρης Ιακωβίδης του Συλλόγου «Φίλοι της Θένιας», από τις «Πευκιώτικες Ρίζες» η κ. Καίτη Μαρκουλάκη, από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων η κ. Σοφία Γουναροπούλου, ο πολιτευτής Β’ Αθήνας της Ελληνικής Λύσης, Κώστας Κοσμίδης και ο υπεύθυνος Πολιτισμού Δήμου Ηλιουπόλεως και μέλος του Συλλόγου, Χρήστος Φωτίδης.

Τη δέηση τέλεσε ο πανοσιολογιότατος πατέρας Ευστράτιος.

Νέα ταλαντούχα παιδιά του Συλλόγου, μαθητές παραδοσιακών οργάνων έπαιξαν λύρα και λαούτο και τραγούδησαν, με τη συντροφιά δύο νέων μουσικών, των Ν. Καράλη και Γ. Δραμηλάρη. Όπως επισημαίνει η διοίκηση του Συλλόγου: «Τα ταλαντούχα παιδιά μας, μαζί με τα χορευτικά μας, αποτελούν τη μαγιά της επιβίωσης των πολιτιστικών μας στοιχείων και την καταξίωση του ρόλου των πολιτιστικών συλλόγων. Πολιτισμός είναι αυτό που βιωματικά μεταδίδουμε στις επόμενες γενιές».

Σημειώνεται ότι οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου προγραμματίζονται για τις 8 Μαρτίου 2020.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet