Πολίτες σε Δράση: Αναγκαία η εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου αντιμετώπισης ακραίων φαινομένων από τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης
Κοινωνία

Πολίτες σε Δράση: Αναγκαία η εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου αντιμετώπισης ακραίων φαινομένων από τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης

«Η κακοκαιρία του τελευταίου τριημέρου ανέδειξε σοβαρά ζητήματα στη λειτουργία και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης», όπως αναφέρει η παράταξη Πολίτες σε Δράση, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Λυκόβρυσης-Πεύκης Ηλία Κατσαρό.

Στην συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο δημοτικός συνδυασμός αναφέρει τα εξής:

Ο αποκλεισμός ολόκληρων περιοχών από μια ισχυρής έντασης αλλά σχετικά μικρής σε διάρκεια χιονόπτωση, η αδυναμία των κρατικών μηχανισμών να ανταποκριθούν, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια των λιγοστών υπαλλήλων, σε σοβαρά προβλήματα όπως οι πτώσεις κλαδιών και δένδρων, αλλά και η πολύωρη διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, με τις συνέπειες που έχει για τους πολίτες, μας προβληματίζουν έντονα.

Η παράταξή μας στάθηκε δίπλα στους κατοίκους του Δήμου μας, μεταφέροντας αρμοδίως κάθε ζήτημα που προέκυψε και παρακολουθώντας τις ενέργειες που έγιναν για την επίλυσή του.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την πολύ μεγάλη προσπάθεια που έγινε από τους υπαλλήλους του Δήμου μας, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Ο σχεδιασμός που πρέπει να υπάρχει από την Πολιτική Προστασία του Δήμου πρέπει να γίνεται σε δύο κατευθύνσεις.

Πρώτον, αυτή των προληπτικών ενεργειών στις οποίες πρέπει να προβαίνει ο Δήμος. Για παράδειγμα πρέπει να υπάρχει μέριμνα για την προμήθεια αλατιού, όχι μόνο για χρήση από τα συνεργεία του Δήμο, αλλά και για να προμηθευτούν οι κάτοικοι πριν την εκδήλωση των φαινομένων, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι ατυχήματος κατά την είσοδο και την έξοδο από την οικία τους, κάτι που δυστυχώς δεν προβλέφθηκε.

Δεύτερον, όπως έχουμε επανειλημμένως προτείνει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος πρέπει να εφαρμόσει ένα συστηματικό πρόγραμμα φροντίδας των δένδρων. Οι συνεχείς πτώσεις δένδρων, λόγω των καιρικών φαινομένων, αλλά και η γενική κακή εικόνα που παρουσιάζουν τα δένδρα στους δρόμους και τα δάση του Δήμου μας, μαρτυρούν την αναγκαιότητα για στοχευμένες και συστηματικές παρεμβάσεις σε συνεννόηση με το Δασαρχείο, με σκοπό την αποφυγή ζημιών και κινδύνων αλλά και τη διαφύλαξη του περιβαλλοντικού πλούτου της περιοχής μας.

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου να εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης των βασικών κινδύνων, που μπορεί να προκύψουν από κάποιο ακραίο φυσικό φαινόμενο, ώστε την επόμενη φορά ο Δήμος να είναι απόλυτα προετοιμασμένος για ζητήματα που αφορούν τις αρμοδιότητές του. Θα μπορούσαν στον σχεδιασμό αυτόν να κληθούν να συνεισφέρουν πλήθος συμπολιτών μας, που έχουν την επαγγελματική εμπειρία, αλλά και την απαραίτητη επιστημονική κατάρτιση. Πρέπει επίσης να γίνονται εγκαίρως όλες οι προληπτικές ενέργειες, αλλά να υπάρχει μέριμνα και για την επάρκεια μέσων αντιμετώπισης και προσωπικού.

Τέλος, ως Δημοτικό Συμβούλιο, οφείλουμε να διεκδικήσουμε τη στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου μας με επιπλέον προσωπικό και να αντιταχθούμε σε κάθε προοπτική περαιτέρω αποδυνάμωσής τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet