Πώς θα εορτασθεί η μνήμη της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Λυκόβρυση σε συνθήκες κορωνοϊού
Κοινωνία

Πώς θα εορτασθεί η μνήμη της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Λυκόβρυση σε συνθήκες κορωνοϊού

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Λυκόβρυση προς τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης γνωστοποιείται ότι εφέτος, λόγω της πανδημίας, στην εορτή της μνήμης της Αγίας η Μονή δεν θα ανοίξει την κεντρική πύλη της. Η μνήμη της Αγίας θα εορταστεί εφέτος μόνο με την Αδελφότητα της Μονής. Δεν θα επιτραπεί να διανυκτερεύσουν προσκυνητές εντός της Μονής, όπως γινόταν στη γιορτή της Αγίας κάθε χρόνο.  

Η Μονή θα παραμείνει ανοικτή κατά την παραμονή της γιορτής, 9 Αυγούστου, το προσκύνημα θα γίνει από τη θύρα της δυτικής πλευράς της Μονής από τις 8 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, και ανήμερα Δευτέρα 10 Αυγούστου τις ίδιες ώρες. Η Ιερά Λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνας της Αγίας στον ανοιχτό χώρο της Λυκόβρυσης δεν θα γίνει.

Σε σχέση με το προσκύνημα θα τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας, δηλαδή η τήρηση αποστάσεων σε συνεργασία με την Αστυνομία, ενώ ο χώρος στάθμευσης της Μονής σε συνεργασία με την Τροχαία θα μείνει ελεύθερος για τους προσκυνητές που θα περιμένουν.

Επίσης, ακολουθώντας της οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και σε συνεννόηση με την Ιερά Μονή, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης δεν έδωσε άδεια για υπαίθρια εμπορική δραστηριότητα στον περιβάλλοντα χώρο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet