Π. Καραντζάς: Εισήγηση-πρόκληση του ΚΟΙΠΑΠ για τα ήδη ακριβά τροφεία των Παιδικών Σταθμών
Κοινωνία

Π. Καραντζάς: Εισήγηση-πρόκληση του ΚΟΙΠΑΠ για τα ήδη ακριβά τροφεία των Παιδικών Σταθμών

Ο Παναγιώτης Καραντζάς, αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΙΠΑΠ και μέλος της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Συμμαχία Πολιτών», με ανακοίνωσή του, αναφέρεται στα «πιο ακριβά τροφεία των παιδικών σταθμών της Αττικής» που έχει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, και ζητεί «να μην περάσει τη Δευτέρα η εισήγηση της προέδρου του ΚΟΙΠΑΠ κυρίας Μαμαλάκη», η οποία προτείνει «αν και η χώρα βρίσκεται μέσα στη μεγαλύτερη κρίση, να παραμείνουν τα τροφεία στα ύψη».

Στη σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει:

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από πρόταση του πρώην δημάρχου Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, ορίστηκα αναπληρωματικό μέλος της διοίκησης του ΚΟΙΠΑΠ, του Νομικού Προσώπου του Δήμου μας που έχει αρμοδιότητα τους Παιδικούς Σταθμούς, τα ΚΑΠΗ το Πολυϊατρείο και τη Βιβλιοθήκη.

Το πρώτο συμβούλιο στο οποίο προσκλήθηκα είναι αυτό της Δευτέρας 4/5, το οποίο θα διεξαχθεί διά περιφοράς και η ψηφοφορία θα γίνει με αποστολή emails από τις 09.00 το πρωί έως τις 13.00. Με άλλα λόγια, θα είναι μια εικονική συνεδρίαση χωρίς σχόλια και κριτική. Γεγονός, κατά τη γνώμη μου αντιδημοκρατικό Την ίδια ώρα η πλειοψηφία των δήμων έχει περάσει στην τηλεδιάσκεψη. Γιατί η τεχνολογία έχει προχωρήσει.

Το πρώτο θέμα του Δ.Σ. είναι τα τροφεία των παιδικών σταθμών για τη νέα περίοδο. Τα τροφεία στα οποία τα τελευταία χρόνια ο Δήμος μας είναι …πρωταθλητής. Οι συμπολίτες μας, οι κάτοικοι της Πεύκης και της Λυκόβρυσης, πληρώνουν τα ακριβότερα τροφεία από όλους τους άλλους δήμους. Ναι, έχουμε πιο ακριβά και από την Κηφισιά και από τη Βουλιαγμένη και από τη Φιλοθέη και από το Μαρούσι και από τα Βριλήσια.

Πρόκειται για την υπ. αριθμό 88/2018 απόφαση του Δ,Σ, του ΚΟΙΠΑΠ, μια απόφαση που θυμάμαι ότι είχε περάσει το 2018 με τη διαφωνία μόνο της γνωστής συγγραφέως παιδικών βιβλίων Φραντζέσκας Αλεξοπούλου, σημερινής δημοτικής συμβούλου, η οποία προσπάθησε τότε μάταια να πείσει την πλειοψηφία να προσγειωθεί με την πραγματικότητα.

Επανέρχομαι όμως στο θέμα των πανάκριβων τροφείων, σημειώνοντας ότι θα περιμέναμε τώρα, μέσα σε αυτή την παγκόσμια  κρίση, λόγω της πανδημίας, ότι θα είχαν επικρατήσει άλλες σκέψεις στη διοίκηση του Δήμου μας. Δυστυχώς, η γραπτή πρόταση της προέδρου του ΚΟΙΠΑΠ κυρίας Μαριάννας Μαμαλάκη προς το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου είναι να παραμείνουν τα ίδια τροφεία και για την επόμενη περίοδο 2020-2021. Δηλαδή να μείνουν τα ακριβότερα τροφεία της Αττικής.

Κατά τη γνώμη πρόκειται για πρόταση-πρόκληση. Κάτι που γίνεται συνειδητά, αφού η πρόεδρος το γνωρίζει το πρόβλημα γιατί την προηγούμενη θητεία ήταν αντιπρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ. Εντύπωση μου προκάλεσε πάντως και το γεγονός ότι στην γραπτή εισήγησή της αναφέρει ότι «ο Δήμος που χρηματοδοτεί το ΚΟΙΠΑΠ αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα». Απορώ γιατί τα γράφει αυτά. Ο δήμαρχος στις δημόσιες τοποθετήσεις του αναφέρει ακριβώς τα αντίθετα, ότι «επί των ημερών του ο Δήμος έχει μεγάλο πλεόνασμα». Ας αποφασίσουν να μας πούνε πού βρίσκεται η αλήθεια και πού το ψέμα.

Η «Συμμαχία Πολιτών», η μεγάλη και ανεξάρτητη παράταξή μας, εδώ και χρόνια με συνέπεια αναδεικνύει τα υπερβολικά τροφεία που έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στον Δήμο μας. Θυμάμαι πέρυσι σε έναν τίτλο ανέφερε. «Είμαστε πρωταθλητές αλλά από την… ανάποδη» και καλούσε αρχικά το προεδρείο του ΚΟΙΠΑΠ (πέρυσι η κ. Ασπραδάκη και η κ. Μαμαλάκη), που έχει και την κύρια ευθύνη και στη συνέχεια τη διοίκηση του Δήμου να πάρει το μήνυμα της Κοινωνίας και να προχωρήσει σε σημαντικές μειώσεις. Σε μια εποχή που πέρα από την υπογεννητικότητα, η οποία απειλεί το μέλλον της χώρας μας, η τρομακτική κρίση λόγω της πανδημίας έχει φέρει τα επάνω κάτω.  

Ζητάμε λοιπόν μειώσεις που πρέπει να κινηθούν γύρω στα 40% για να πλησιάσουμε στα τροφεία τα επίπεδα των άλλων δήμων. Διαφορετικά οι διοικούντες ας αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην Κοινωνία.

Υ.Γ: Περιμένουμε και τις θέσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ο οποίος στο παρελθόν έδινε αγώνα για τη μείωση των τροφείων. Ελπίζουμε να εκφραστεί δημοσίως για την εισήγηση που φέρνει τη Δευτέρα στο Δ.Σ η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet