Σταθερά στον δρόμο της ανακύκλωσης ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Σταθερά στον δρόμο της ανακύκλωσης ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ακόμα μία ενέργεια προς την κατεύθυνση της αύξησης του ποσοστού της ανακύκλωσης υλοποιεί ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, με την ανανέωση της συνεργασίας με την εταιρεία Recycom, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της συγκέντρωσης και ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης υπέγραψε την ανανέωση για επιπλέον 5 χρόνια της συμφωνίας με την εταιρεία, η οποία προβλέπει την αύξηση των μοβ κάδων ανακύκλωσης, από 30 που χρησιμοποιούνται σήμερα εντός των ορίων του Δήμου, σε 60.

Με τον τρόπο αυτό, επιβεβαιώνεται η πρόθεση της δημοτικής Αρχής να συνεχίσει την επένδυση στην ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία, εφαρμόζοντας πολιτικές που δημιουργούν επιπλέον έσοδα για το Δήμο, αλλά και συμβάλλουν σημαντικά στην προσπάθεια για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Ο Μάριος Ψυχάλης δήλωσε σχετικά: «Βασική προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι η αύξηση της ανακύκλωσης και η επένδυση σε πολιτικές που συνεισφέρουν στην κοινή στόχευση όλων μας, για μείωση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μας. Ανανεώνουμε μια συνεργασία που ήδη έχει σημαντικά αποτελέσματα για την πόλη μας, διπλασιάζοντας τα σημεία συλλογής, το οποίο θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο στο Δήμο όσο και στους δημότες. Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό προς την ίδια κατεύθυνση. Αυξάνουμε το ποσοστό της ανακύκλωσης, στηρίζουμε την κυκλική οικονομία, προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet