Στην εκδήλωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για τον «Φάκελο της Κύπρου» ο δήμαρχος Τ. Μαυρίδης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Στην εκδήλωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για τον «Φάκελο της Κύπρου» ο δήμαρχος Τ. Μαυρίδης

Στην εκδήλωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με θέμα «Ο Φάκελος της Κύπρου – Μία ανοιχτή πληγή» βρέθηκε τη Δευτέρα 17/2 ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης.

Ομιλητές ήταν ο ιστορικός και καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου Πέτρος Παπαπολυβίου, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ηλίας Νικολακόπουλος και ο ιστορικός και υπεύθυνος των ιστορικών αρχείων του Μουσείου Μπενάκη Τάσος Σακελλαρόπουλος, ενώ συντόνισε ο υπάλληλος της Βουλής των Ελλήνων Άρης Σωτηρόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο του έργου «Φάκελος Κύπρου» βρίσκεται από τις αρχές του μήνα στα ράφια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και οι πολίτες μπορούν, σε συνεννόηση με τους υπευθύνους της βιβλιοθήκης, να έχουν άμεση πρόσβαση σε αυτό. Το έργο, που αποτελεί κοινή έκδοση της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου και της Βουλής των Ελλήνων, περιλαμβάνει το υλικό που συνέλεξε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων με στόχο την έρευνα, συγκέντρωση και αξιολόγηση στοιχείων αναφορικά με το πραξικόπημα του 1974 στην Κύπρο και την τουρκική εισβολή που ακολούθησε. Μάλιστα, είναι η πρώτη Δημοτική Βιβλιοθήκη στην Ελλάδα που διαθέτει τον «Φάκελο Κύπρου» ως δωρεά από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων και που παρουσιάζει τους τόμους που έχουν εκδοθεί στο αναγνωστικό κοινό.

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά με την εκδήλωση:

«Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη μια εξαιρετική εκδήλωση με εκλεκτούς ομιλητές. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην πρόεδρο, Μαριάννα Μαμαλάκη, το Δ.Σ. του ΚΟΙΠΑΠ και στον Ηλία Πολλάτο, που είναι η ψυχή της βιβλιοθήκης, για την πρωτοβουλία να φέρουν το έργο “Φάκελος Κύπρου” στα ράφια της Βιβλιοθήκης, αλλά και για αυτή την εκδήλωση. Ευχαριστούμε επίσης τους υπαλλήλους της Βουλής Άρη Σωτηρόπουλο και τη φίλη της Βιβλιοθήκης μας Όλια Ησαΐα που με τη μεσολάβησή της έγινε η δωρεά.

»Είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε άγνωστες πτυχές της ιστορίας μας για τη μαρτυρική Μεγαλόνησο, που όπως εύστοχα περιγράφει ο τίτλος παραμένει δυστυχώς μια ανοιχτή πληγή μέχρι σήμερα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet