Συμμαχία Πολιτών: Αλήθεια πότε θα μιλήσουμε για τα ζητήματα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Αλήθεια πότε θα μιλήσουμε για τα ζητήματα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Η παράταξη Συμμαχία Πολιτών σημειώνει ότι «στην πρώτη, μετά την επιδημία, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι διά περιφοράς -όπως προτιμούσε μόνη ίσως στην Αττική η διοίκηση του Δήμου-, οι παρεμβάσεις των παρόντων δημοτικών συμβούλων της παράταξης Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, Φραντζέσκας Αλεξοπούλου και Κώστα Ξανθόπουλου ήταν σημαντικές».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι «πέρα από την υπόθεση της περικοπής από τον προϋπολογισμό 300.000 ευρώ για τη βελτίωση των σχολικών κτηρίων, θέμα που ανέδειξε η παράταξή μας, φέραμε στην επιφάνεια μεγάλα ζητήματα που έχουν σχέση με την ποιότητα ζωής των κατοίκων και το αύριο της πόλης μας».

Ο πρώην δήμαρχος Πεύκης και επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος κατά την τοποθέτησή του κάλεσε τον δήμαρχο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τη διοίκηση του Δήμου να ασχοληθούν με τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους, τονίζοντας:

«Αλήθεια πότε θα αφιερώσετε κάποιες συνεδριάσεις για να μιλήσουμε για την πόλη μας. Να μιλήσουμε για την ποιότητα ζωής, που την τελευταία δεκαετία έχει υποβαθμιστεί, να μιλήσουμε για το μέλλον του δήμου μας. Να μιλήσουμε για τους νέους, για τα σχολεία μας που έχουν να βαφτούν κανονικά εδώ και δέκα χρόνια. Να μιλήσουμε για τους ελεύθερους χώρους που λιγοστεύουν, για την οικογένεια που περνάει δύσκολα κι εσείς την έχετε χτυπήσει με τα ακριβότερα τροφεία της Αττικής. Να ασχοληθούμε με το περιβάλλον, με τη δημοτική συγκοινωνία, με την τοπική αγορά, με το κυκλοφοριακό, με την ασφάλεια, με τις κοινωνικές δομές, με την καθημερινότητα.

Πολλά και μεγάλα τα θέματα και ποτέ δεν φέρατε κάποια από αυτά να τα δούμε, να τα συζητήσουμε σε κλίμα συνεννόησης και να καταλήξουμε στο ερώτημα. Τι δήμο θέλουμε.

Εν συνεχεία, ο κ. Θεοδωρακόπουλος, υπογράμμισε ότι «όλα δυστυχώς λειτουργούν ευκαιριακά και σπασμωδικά. Και εσείς ασχολείστε μόνο με την επικοινωνία», προσθέτοντας ότι «βλέπουμε να βγάζετε δέκα ανακοινώσεις για κάποια θέματα ρουτίνας, που έπρεπε αθόρυβα να έχετε παρέμβει. Μη χάσουμε άλλον χρόνο. Εμείς είμαστε εδώ πάντοτε υπέρ της συνεννόησης».

Καταλήγοντας, ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών σημείωσε:

«Βλέπουμε κάποιες παιδικές χαρές (Βύρωνος, Σερρών κ.λπ.) ακόμα κλειστές, βλέπουμε το γήπεδο Αστέρας της Κάτω Πεύκης κλειδωμένο, το ημιτελές κλειστό σταματημένο, το Ηλιακό Χωριό εγκαταλειμμένο στην τύχη του, το καφεκοπτείο της Λυκόβρυσης να συνεχίζει τη λειτουργία του, τους κατοίκους της Βριούλων να βγάζουν φωνή διαμαρτυρίας, το Ο.Τ. 9 υποβαθμισμένο κ.λπ.».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet