Συμμαχία Πολιτών: Η δημ. αρχή έκοψε 250.000 ευρώ από τη συντήρηση σχολείων για να εμφανίσει πλεόνασμα
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Η δημ. αρχή έκοψε 250.000 ευρώ από τη συντήρηση σχολείων για να εμφανίσει πλεόνασμα

Η παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης καταγγέλλει ότι η δημοτική αρχή «έκοψε» από τον προϋπολογισμό τους έτους 2019 250.000 ευρώ που ήταν προϋπολογισμένα για τη συντήρηση των σχολείων του Δήμου, προκειμένου, όπως τονίζει «η δημοτική αρχή να εμφανίσει πλεόνασμα».

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η παράταξη σημειώνει:

Απίστευτο – Έκοψαν τα 250.000 ευρώ που είχαν για τη συντήρηση των σχολείων του έτους 2019 για να… εμφανίσουν πλεόνασμα

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης συνέβησαν πολλά και διάφορα. Για να μην ανησυχείτε ο δήμαρχος ήταν παρών αφού δεν είχε «Ώρα του Πολίτη» και φυσικά δεν… κινδύνευε να ακούσει τα παράπονά τους. Όμως στην αίθουσα συνεδριάσεων κάθισε πολύ λίγο. Προτιμούσε να είναι κλεισμένος στο γραφείο του γιατί απλούστατα δεν αντέχει την κριτική.

Από τις αποφάσεις ξεχωρίζουμε μία. Η πλειοψηφία του κ. Μαυρίδη ψήφισε τον μηδενισμό των χρημάτων για τη συντήρηση των σχολείων του Δήμου μας. Ναι, πήρε πίσω, έναν μήνα πριν από το τέλος του χρόνου, το κονδύλι των 250.000 ευρώ που είχε μπει πέρυσι στον προϋπολογισμό για τη συντήρηση των σχολείων. Δηλαδή, αφού πρώτα παραπλάνησε η παράταξη του κ. Μαυρίδη την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς για να τους αποσπάσουν τις ψήφους, τώρα εντελώς ανερυθρίαστα ψήφισαν τον μηδενισμό του ποσού. Προφανώς για να καλύψουν άλλες τρύπες όπως: υπερβάσεις που έχουν γίνει στον πολυχώρο της Λυκόβρυσης (132.249 ευρώ), την τεχνική υποστήριξη και ενημέρωση της ιστοσελίδας του Δήμου για να κάνει ο δήμαρχος με χρήματα των φορολογούμενων πολιτών την προπαγάνδα του, κάποιες υπερωρίες, δαπάνες εορταστικών εκδηλώσεων, συνδρομές σε εφημερίδες κ.λπ. Ή ακόμα για να εμφανίσουν στο τέλος του χρόνου… πλεόνασμα.

Ο πρώην δήμαρχος Πεύκης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, κατήγγειλε αυτή την «απαράδεκτη», όπως τη χαρακτηρίζει η παράταξη, απόφαση του δημάρχου και της ομάδας του.

Συγκεκριμένα επισήμανε: «Δεν πάνε παρά ελάχιστες ημέρες από τη δημόσια διαμαρτυρία του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Λυκόβρυσης και την έντονη δυσαρέσκεια πολλών εκπαιδευτικών για την αδιαφορία της δημοτικής αρχής. Οι φωνές των εκπαιδευτικών και των γονέων ακούγονται σε ολόκληρη την πόλη. Τα σχολεία μας έχουν τεράστια κενά και οι γονείς καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα των δαπανών από την τσέπη τους.

»Δεν φθάνει αυτό. Προσπαθούν να ξεγελάσουν επικοινωνιακά τους πολίτες με κάποιες παρεμβάσεις που κάνουν, αλλά δεν λένε ότι αυτές ανήκουν στην εργολαβία του 2018 και δεν λένε ακόμη ότι έχουν επιβάλει ειδικό φόρο για τα σχολεία αλλά δεν διαθέτουν καν τα χρήματα αυτά. Είναι, λοιπόν, αδιανόητο να κόβουν τόσο κυνικά τα χρήματα που οι ίδιοι είχαν ψηφίσει για τη συντήρηση των σχολείων. Δεν θα τους αφήσουμε να πάνε ακόμα πιο κάτω την πόλη».

Κονδύλι Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για τα σχολεία

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet