Συμμαχία Πολιτών: Η συνεργασία της αντιπολίτευσης και η απόφαση για την πλ. Πέρρου ανοίγει νέους δρόμους
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Η συνεργασία της αντιπολίτευσης και η απόφαση για την πλ. Πέρρου ανοίγει νέους δρόμους

Να προχωρήσει στην κατασκευή της πλατείας Πέρρου στην Πεύκη αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης με τις θετικές ψήφους τεσσάρων παρατάξεων της μειοψηφίας.

Η παράταξη Συμμαχία Πολιτών, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η συνεργασία της αντιπολίτευσης και η απόφαση για την κατασκευή της κεντρικής πλατείας της Πεύκης ανοίγει νέους δρόμους

Η αντιπολίτευση ενώθηκε κι έφερε το πρώτο σημαντικό αποτέλεσμα στον Δήμο μας, καθώς διαπίστωσε για μια ακόμη φορά των απραξία του δημάρχου και της ομάδας του… Με ψήφους 15 που συγκέντρωσαν οι τέσσερις παρατάξεις της μειοψηφίας, έναντι 14 ψήφων της κυβερνώσας παράταξης αποφασίστηκε να προχωρήσει ο Δήμος με δικούς του πόρους στην κατασκευή της κεντρικής πλατείας Πεύκης, της γνωστής ως πλατείας Πέρρου, που βρίσκεται κοντά στον Άγιο Παντελεήμονα, μεταξύ των οδών Κουντουριώτου – Δαγκλή – Αγίου Παντελεήμονα.

Η δέσμευση του χώρου για πλατεία είχε αποφασιστεί το 1990 επί δημαρχίας Κυδωνάκη, η πράξη απαλλοτρίωσης που είχε συνέπεια την υποχρέωση των περιοίκων να καλύψουν περίπου το 35% της αξίας του οικοπέδου έγινε το 1999 επί δημαρχίας Καμάρα και η οριστική εξόφληση του οικοπέδου με την καταβολή και του τελευταίου ευρώ της αποζημίωσης πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαρτίου 2008 επί δημαρχίας Γιάννη Θεοδωρακόπουλου. Τον ίδιο χρόνο είχαμε και το τέλος της διαδικασίας.

Από τη διοίκηση του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του έργου, καθώς και η ανάπλαση της Λεωφόρου Ειρήνης. Η δημοπράτηση έγινε στις 20 Ιουλίου 2010 από τον δήμαρχο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, αλλά το έργο δεν έγινε ποτέ γιατί οι εκλογές που ακολούθησαν έφεραν στη διοίκηση του ενοποιημένου Δήμου τον δήμαρχο Λυκόβρυσης (Δ. Φωκιανός) ο οποίος συνεπικουρούμενος από τον πρώην δήμαρχο Π. Καμάρα, τον νυν δήμαρχο Αν. Μαυρίδη κ.α. αποφάσισε εντελώς αναίτια και προκλητικά την ακύρωση μεγάλου του έργου, φέρνοντας την πόλη χρόνια πίσω.

«Κανένας δεν έμαθε πού πήγαν τα 3.700.000 που ήταν ο προϋπολογισμός αυτής της τεράστιας σημασίας έργου και είχαμε εξασφαλίσει με μεγάλες προσπάθειες από τη Νομαρχία Αθηνών. Και ήταν τεράστιας σημασίας γιατί πραγματικά θα άλλαζε την εικόνα της Πεύκης και θα αναβάθμιζε την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αφού πέρα από την κεντρική πλατεία θα είχαμε τώρα τον πιο ωραίο δρόμο και εμπορικό και αναψυχής των Βορείων Προαστίων» τόνισε ο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος ο οποίος στην παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο στήριξε θερμά την πρόταση της «λαϊκής συσπείρωσης». «Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα όχι μόνο για την αντιπολίτευση αλλά για ολόκληρο το δήμο μας. Και θα ήθελα να ψηφίσουμε μαζί με τη διοίκηση του δήμου την πρόταση. Γιατί θεωρώ ότι είναι μια πρόταση που μας εκφράζει όλους» πρόσθεσε.

Ο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος συνεχάρη θερμά τους άλλους τρεις επικεφαλής των παρατάξεων μειοψηφίας καθώς και τους συναδέλφους μέλη των παρατάξεων.

Για την ιστορία, όπως αναφέρεται και στην επίσημη απόφαση (αρ. 166/2019) που δημοσιεύθηκε ήδη στη Διαύγεια, κατά της δημιουργίας της πλατείας και κατά της βούλησης των 15 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης για να απαλλαγούν οι περίοικοι από τη συνεισφορά τους για την υπεραξία των κατοικιών με νομοθετική ρύθμιση ή προεδρικό διάταγμα, ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης Μαυρίδη (Ιωάννου, Μαμαλάκη, Πανταζής, Νικολαροπούλου, Ασπραδάκη, Παπανικολάου, Καρύμπας, Τσελέντας, Μουρατίδου, Μεντεσίδου, Νικολιδάκης, Μαρμαγγιόλης, Κοκορόσκος, Ποριώτου). Αλλά ηττήθηκαν…

Θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες για το μεγάλο αυτό θέμα, για το οποίο ελπίζουμε να μη θελήσουν κάποιοι να το μπλοκάρουν...

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet