Συμμαχία Πολιτών: Να προστατεύσουμε τα δάση της Λυκόβρυσης και της Πεύκης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Να προστατεύσουμε τα δάση της Λυκόβρυσης και της Πεύκης

Έκκληση προς τη δημοτική αρχή για την προστασία των δασών του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία, απευθύνει η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο.

Παράλληλα, ασκεί έντονη κριτική στο επίπεδο προετοιμασία του Δήμου ενόψει της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

Η κακοκαιρία με τον κωδικό ΜΗΔΕΙΑ είναι φανερό, σε όλους πλέον τους κατοίκους, ότι βρήκε τον Δήμο μας ανέτοιμο, αν και επί δέκα ημέρες η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιούσε καθημερινά. Ο δικός μας δήμαρχος, ο κ. Μαυρίδης, βρισκόταν όμως στον… κόσμο του. Και δεν είχε φροντίσει ούτε για το πιο απλό πράγμα, να προμηθευτεί αλάτι για να μοιράσει στους κατοίκους. Τους οποίους τελικά τους άφησε εντελώς απροστάτευτους. Όμως για τις ευθύνες του θα μας δοθούν πολλές ευκαιρίες να αναφερθούμε αργότερα.

Η δημοτική μας παράταξη Συμμαχία Πολιτών, η μοναδική ανεξάρτητη παράταξη του Δήμου μας, όπως πάντα είναι έτοιμη να συμβάλλει στην οργάνωση και λειτουργία ενός δήμου ανθρώπινου, σύγχρονου, λειτουργικού και φιλικού στο περιβάλλον. Αυτό το περιβάλλον, που τα τελευταία χρόνια οι διοικήσεις Δ. Φωκιανού και Α. Μαυρίδη το έχουν αφήσει στο περιθώριο. Σε αντίθεση με τη δημοτική αρχή Ι. Θεοδωρακόπουλου, που την περίοδο 2007-2011 το είχε στην πρώτη γραμμή προτεραιότητας, με την απόκτηση μεγάλων ελεύθερων χώρων, με τη δημιουργία της «πράσινης διαδρομής»  στην πόλη, με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εξ-Οικονομώ», με την αποφασιστική παρέμβαση στην προστασία των δασών και με πολλές άλλες δράσεις.

Αυτές τις ημέρες, πέρα από τη μεγάλη ταλαιπωρία των κατοίκων, είχαμε και προβλήματα με τα πεύκα του Δήμου μας και φυσικά και με τα δάση μας, αυτόν τον μεγάλο πλούτο μας, που υπέστησαν πολλές ζημιές. Για αυτό οφείλουμε όλοι να στρέψουμε άμεσα την φροντίδα μας προς το… οξυγόνο της πόλης μας.  

«Πρέπει να προστατεύσουμε το… οξυγόνο του Δήμου μας. Απευθύνουμε έκκληση και προς τον δήμαρχο, προς τις δημοτικές ομάδες, προς όλους τους φορείς. Η παράταξή μας είναι έτοιμη να βοηθήσει σε αυτή την πολύ σοβαρή υπόθεση. Αναμένουμε την πρωτοβουλία του δημάρχου. Ελπίζουμε να μην καθυστερήσει και χαθεί πολύτιμος χρόνος» ανέφερε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, μετά από μια επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα με στελέχη της Συμμαχίας Πολιτών, στο δάσος Αργύρη. Σε αυτό το όμορφο δάσος που βρίσκεται στη Λυκόβρυση, στα σύνορα με την Πεύκη, στην πλευρά του Ηλιακού Χωριού. Οι εικόνες από την επίσκεψη ήταν πάντως απογοητευτικές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet