Συμμαχία Πολιτών: Πώς κατάφεραν οι υπεύθυνοι του Δήμου να διαλύσουν το Κοινωνικό Φροντιστήριο
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Πώς κατάφεραν οι υπεύθυνοι του Δήμου να διαλύσουν το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Ότι η διοίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης διέλυσε το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου καταγγέλλει η παράταξη Συμμαχία Πολιτών.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη επισημαίνει:

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο και πώς… κατάφεραν οι υπεύθυνοι του Δήμου μας να το διαλύσουν

Την ώρα που ακόμα δεν έχουν κοπάσει οι πανηγυρισμοί της διοίκησης Μαυρίδη για την επικρατησή της στις δημοτικές εκλογές του 2019, τα προβλήματα τα οποία φαίνεται ότι είχε επιμελώς κρύψει κάτω από το χαλί, άρχισαν να εμφανίζονται στο προσκήνιο. Και μάλιστα κάνοντας μεγάλο κρότο.

Πρώτο και μεγάλο παράδειγμα είναι το Κοινωνικό Φροντιστήριο. Πρόκειται για έναν τεράστιο θεσμό που έχει αγαπηθεί σε όλη τη χώρα αφού δίνει ανάσες στα οικογενειακά πορτοφόλια και διευκολύνει τα παιδιά των οποίων οι γονείς δεν μπορούν να πληρώσουν δίδακτρα. Λοιπόν το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου μας είναι υπό διάλυση αφού δεν διαθέτει ούτε έναν καθηγητή με συνέπεια να καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες, για να διασώσει ό,τι μπορεί ο συντονιστής του φροντιστηρίου, πρώην γυμνασιάρχης Λυκόβρυσης Νίκος Πολύταρχος. Διδάσκει μόνος του δύο φορές την εβδομάδα σε 5-6 παιδιά.

«Η απαξίωση είναι πλήρης. Κρίμα που κι αυτόν το θεσμό τον διέλυσε μέσα σε λίγους μήνες η (νέα) διοίκηση του Δήμου. Η πόλη που πριν από έξι μήνες ανανέωσε τη θητεία του δημάρχου δεν συγχωρεί πλέον την αδιαφορία που έδειξαν προς τις οικογένειες της πόλης και προς τα ίδια τα παιδιά, ο δήμαρχος και οι στενοί του συνεργάτες» τόνισε ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών και πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Η απογοήτευσή μας γίνεται ακόμα μεγαλύτερη γιατί στη θητεία μας στην Πεύκη ήμασταν ένας από τους πρωτοπόρους δήμους της χώρας που ιδρύσαμε Δημοτικό Φροντιστήριο δύο χρόνια μάλιστα πριν από την κρίση. Θέλαμε τότε να δώσουμε βοήθεια στις οικογένειες που αδυνατούσαν να πληρώσουν τα ιδιαίτερα. Και με τη βοήθεια επίλεκτων εκπαιδευτικών είχαμε χτίσει ένα γερό οικοδόμημα».

Την ευθύνη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου έχει το Νομικό Πρόσωπο ΚΟΙΠΑΠ, του οποίου πρόεδρος έως τον Σεπτέμβριο ήταν η κ. Άννα Ασπραδάκη με αντιπρόεδρο την κ. Μαριάννα Μαμαλάκη, ενώ με την ανάληψη της… νέας θητείας της παράταξης Μαυρίδη πρόεδρος ανέλαβε η κ. Μαμαλάκη με αντιπρόεδρο τον κ. Παναγιώτη Πανταζή.

Για να γνωρίζετε ποιοι έχουν, πέραν του δημάρχου, την ευθύνη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet