Συμμαχία Πολιτών: Τι προτείνει η Μ. Σιδηροπούλου για το ζήτημα των αδέσποτων ζώων
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Τι προτείνει η Μ. Σιδηροπούλου για το ζήτημα των αδέσποτων ζώων

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρία Σιδηροπούλου, που κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό Συμμαχία Πολιτών του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, θίγει το ζήτημα των αδέσποτων ζώων της περιοχής.

Ως κτηνίατρος γράφει για το πρόβλημα των αδέσποτων και όχι μόνο και συγκεκριμένα σημειώνει:

Μεγάλο είναι το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα και στον δικό μας Δήμο. Ένα βασικό πρόβλημα που με το πέρας των χρόνων παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Στόχος μας ως Δήμος είναι ο εμβολιασμός, η αποπαρασίτωση και η στείρωση των αδέσποτων κυρίως γατών που είναι εκτεθειμένα καθημερινά στους κάδους σκουπιδιών, στην επικινδυνότητα των οχημάτων και στις ασθένειες που μεταφέρουν μεταξύ τους.

Μπορούμε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην σίτιση των ζώων τοποθετώντας ταΐστρες και ποτίστρες σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης μας. Επίσης, σε συνεργασία με τους συναδέλφους της περιοχής να οργανώσουμε ένα δημοτικό πρόγραμμα στειρώσεων, όπως έγινε παραδειγματικά στον Δήμο Κηφισιάς όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να δηλώνει μέχρι κάποιο αριθμό αδέσποτων ανά γειτονιά τα οποία θα στειρώνονται, θα εμβολιάζονται και θα αποπαρασιτώνονται με δημοτικά κονδύλια.

Η παράταξή μας έχει ως προτεραιότητα την προστασία τόσο των ζώων όσο και των πολιτών που ασχολούνται με αυτά μεριμνώντας για την δημόσια υγεία. Και βεβαίως στα σχέδιά της είναι η δημιουργία ενός ειδικού πάρκου που θα δώσει λύσεις.

Ένα άλλο θέμα στο οποίο θα δώσουμε μεγάλο βάρος είναι η ενημέρωση των πολιτών για την τήρηση της καθαριότητας και την ανάγκη ο κάθε πολίτης, όταν πάει βόλτα τον σκύλο του να έχει μαζί του σακουλάκι για τα περιττώματα των ζώων. Τα ειδικά δοχεία (καλαθάκια) που είχαν τοποθετηθεί επί δημαρχίας του κ. Θεοδωρακόπουλου στην Πεύκη δείχνουν πολιτισμό και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται. Βεβαίως από την πλευρά του ο Δήμος θα πρέπει να τα φροντίζει.

Η Μαρία Σιδηροπούλου είναι κτηνίατρος, κάτοικος Πεύκης και εργάζεται σε ιδιωτική κλινική ζώων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet