Συμμαχία Πολιτών: Υπόλογη η διοίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για τη μη νόμιμη κοπή τριών δένδρων
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Υπόλογη η διοίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για τη μη νόμιμη κοπή τριών δένδρων

Για «μη νόμιμη κοπή δένδρων στην οδό Δημητσάνας στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης» κάνει λόγο η παράταξη Συμμαχία Πολιτών, ζητώντας από τη δημοτική αρχή εξηγήσεις.

Ειδικότερα, η δημοτική παράταξη αναφέρει:

«Περιμέναμε αυτές τις ημέρες από τη διοίκηση Μαυρίδη να δώσει εξηγήσεις για την κοπή τριών μεγάλων πευκοειδών που έκοψε χωρίς σοβαρή αιτία σε μία όμορφη γειτονιά του Δήμου μας. Αλλά όταν έχει μάθει να λειτουργεί με αδιαφάνεια και πολλές φορές και παράνομα είναι άδικος ο κόπος. Πριν από λίγες ημέρες συνεργείο ιδιωτικό, που κανένας δεν γνωρίζει εάν και από πότε συνεργάζεται με τον Δήμο, έσπευσε στη γειτονιά (οδός Δημητσάνας) και έκοψε τρία μεγάλα δένδρα, γιατί είχαν σηκώσεις κάποιες πλάκες του πεζοδρομίου. Από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής έγκριση για κοπή στον συγκεκριμένο αριθμό δεν έχει δοθεί, αντίθετα έχει δοθεί σε άλλον αριθμό μακριά από το συγκεκριμένο σημείο. Επίσης, στα μέλη της Επιτροπής δεν δόθηκαν φωτογραφίες. Τα σημειώνουμε αυτά να αντιληφθούν οι πολίτες πώς κόβονται κάποια δένδρα απολύτως υγιή. Για το ποιος βρήκε και ποιος πλήρωσε το ιδιωτικό συνεργείο θα περιμένουμε εξηγήσεις από τον δήμαρχο. 

Αλλά υπάρχουν κι άλλα σημεία πολύ σοβαρά για διερεύνηση. Για να κοπούν πευκοειδή εκτός δασικής περιοχής απαιτείται “άδεια μικρής κλίμακος”. Θα τη ζητήσουμε και αυτή. Τρίτον, η ξυλεία από την κοπή είναι σημαντική. Την πήρε κάποιος. Περιμένουμε από τον κ. Μαυρίδη απαντήσεις με στοιχεία και όχι αερολογίες. Την προφανώς μη νόμιμη κοπή επέβλεπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πρασίνου, που μάλλον ενδιαφερόταν πολύ για να προχωρήσει η κοπή. 

Αμέσως- αμέσως, λοιπόν, έχουμε πέντε τουλάχιστον αδιευκρίνιστα σημεία, τα οποία πάντως μπορεί να μπλέξουν αρκετούς. Γιατί πρόκειται για μία ακόμη προκλητική ενέργεια του Δήμου μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet