Συνεχίζει τον «βομβαρδισμό» της διοίκησης Μαυρίδη, με παράπονα και αιτήματα, η παράταξη Δήμος Μπροστά+
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συνεχίζει τον «βομβαρδισμό» της διοίκησης Μαυρίδη, με παράπονα και αιτήματα, η παράταξη Δήμος Μπροστά+

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 12/2 η δημοτική παράταξη Δήμος Μπροστά+, μεταξύ άλλων θεμάτων, έθεσε για μια ακόμη φορά «το γεγονός της πλήρους απαξίωσης των δημοκρατικών θεσμών, καθώς κατά τον μήνα Ιανουάριο δεν πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε δόθηκε η δυνατότητα στους πολίτες να αναφέρουν τα προβλήματα που τους απασχολούν», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε στη «μετατροπή του Δημοτικού Συμβουλίου, από όργανο λήψης πολιτικών αποφάσεων, σε διοικητικό όργανο με διεκπεραιωτικές αρμοδιότητες, χωρίς να συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου».

Ακόμη η παράταξη κατήγγειλε τη δημοτική αρχή ότι δεν έχει απαντήσει εγγράφως σε κανέναν από τους πολίτες που έχουν  παρουσιάσει διάφορα προβλήματα στην ημέρα του δημότη, συμπεριλαμβανομένων πολιτών με σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, ενώ τονίστηκε ότι ο «οργασμός δημοσίων σχέσεων της δημοτικής αρχής, δεν έχει φέρει κανένα απολύτως πρακτικό όφελος ή αποτέλεσμα για τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης».

Σε σχέση με την επιχειρηματική κοινότητα του Δήμου, η παράταξη του επικεφαλής Μάριου Ψυχάλη σημείωσε ότι «είναι απαράδεκτο» το γεγονός ότι δεν υπάρχει επιχειρηματικός και εμπορικός σύλλογος και η δημοτική αρχή δεν λαμβάνει πρωτοβουλίες για να τον ανασυστήσει, ότι «το εμπορικό κέντρο της Πεύκης και η αγορά έχουν καταρρεύσει», ενώ η κεντρική πλατεία της Λυκόβρυσης βρίσκεται στο σκοτάδι, καθώς επίσης τα δημοτικά τέλη για τις επιχειρήσεις έχουν αυξηθεί.

Τέλος, τονίστηκε ότι η δημοτική αρχή επιχειρεί να δυσκολέψει το έργο της αντιπολίτευσης με την άρνηση ή την καθυστέρηση χορήγησης εγγράφων και στοιχείων, ενώ αναζητήθηκε και ο συντάκτης της ανυπόγραφης επιστολής περί «μπαχαλάκηδων».

Σημειώνεται ότι στις 11/2 αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης Δήμος Μπροστά+ πραγματοποίησε συνάντηση με τη δημοτική αρχή με σκοπό να παρουσιάσει τους άξονες – προτεραιότητες για το 2020. Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν η εκτέλεση της απόφασης του Δ.Σ. για την κεντρική πλατεία της Πεύκης, η εκκίνηση των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Τοπικού Χωρικού Σχεδίου (ΓΠΣ) της Πεύκης, η λήψη πρωτοβουλιών για την ολοκλήρωση του ημιτελούς κλειστού της Λυκόβρυσης, η άμεση διακοπή της παράνομης εναπόθεσης απορριμμάτων σε διάφορους χώρους του Δήμου, όπως το οικόπεδο δίπλα από το Μοναστήρι της Ι.Μ. Χρυσοβαλλάντου και η ολοκλήρωση του Τοπικού Χωρικού Σχεδίου (ΓΠΣ) της Λυκόβρυσης.

Ειδικότερα, για το Ηλιακό Χωριό ζητήθηκε η άμεση ολοκλήρωση του έργου των αγωγών ακαθάρτων, χωρίς να γίνονται οι κάτοικοι «μπαλάκι» μεταξύ του Δήμου, της ΕΥΔΑΠ και του ΟΑΕΔ, η ανακαίνιση του mini αμφιθεάτρου, έτσι ώστε να γίνει χώρος γνώσης και μάθησης, η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του Ηλιακού Χωριού και η εξεύρεση λύσης για το κτήριο «G».

Επιπροσθέτως, ζητήθηκε η λειτουργία ενός ΚΕΠ, πρωί, απόγευμα και Σάββατο, η επέκταση του χαμηλού φωτισμού, καθώς πολλές περιοχές είναι σκοτεινές και οι μονοδρομήσεις δρόμων, έπειτα από τη διενέργεια κυκλοφοριακής μελέτης.

Τέλος, ζητήθηκε να σταματήσουν δύο διαγωνισμοί, της καθαριότητας και της προμήθειας κάδων, καθώς η παράταξη κρίνει ότι οι όροι του διαγωνισμού και τα κριτήρια που έχουν τεθεί δεν εξυπηρετούν αποτελεσματικά τους πολίτες της Λυκόβρυσης και της Πεύκης, ενώ θα πρέπει να αξιολογηθεί σοβαρά το εν εξελίξει έργο οδοποιίας, καθώς δαπανώνται 700.000 χιλιάδες ευρώ, «για μπαλώματα λακκουβών»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet