Συνεχίζεται η μεταφύτευση ελαιοδένδρων σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης
Κοινωνία

Συνεχίζεται η μεταφύτευση ελαιοδένδρων σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης

Πέντε ελιές φυτεύτηκαν σε πλατείες και άλλους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΡΓΟΣΕ και του Πράσινου Ταμείου για τη διάσωση πολύτιμου φυτικού κεφαλαίου, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, δύο εξ αυτών των ελαιοδένδρων έχουν φυτευτεί στη Λυκόβρυση στην πλατεία Ελευθερίας και στην πλατεία Ανεξαρτησίας (Υδατόπυργου) και τρεις στη Δημοτική Ενότητα Πεύκης, στην συμβολή των οδών Αιόλου και Ασκληπιού στο Ηλιακό Χωριό, στην συμβολή των οδών Μικράς Ασίας και Ιωαννίνων στο 1ο Δημοτικό Πεύκης και στην πλατεία Μελίνας Μερκούρη (Κολοκοτρώνη και Βιτσίου) στην Κάτω Πεύκη.

Η διοίκηση του Δήμου σημειώνει ότι τον Ιούνιο του 2020 είχε μεταφυτευθεί άλλη μία, και μάλιστα υπεραιωνόβια ελιά σε κοινόχρηστο χώρο πρασίνου στην είσοδο της πόλης, στην οδό Βύρωνος, στο πλαίσιο του ιδίου προγράμματος με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.

Επίσης, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, την περίοδο 2014-2015 και πάλι ΕΡΓΟΣΕ, στο πλαίσιο του  πρώτου τέτοιου περιβαλλοντικού προγράμματος που εφαρμόστηκε Ελλάδα είχε χορηγήσει στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, άλλα 14 ελαιόδενδρα από περιοχές που απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή του σιδηροδρομικού δικτύου και οι οποίες έκτοτε κοσμούν κοινόχρηστους χώρους των δύο δημοτικών ενοτήτων.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης και γενικός γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά:

Αξιοποιούμε κάθε συνεργασία και πηγή χρηματοδότησης για έργα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής στον Δήμο μας.

Στο πλαίσιο της δημιουργικής μας συνεργασίας με την ΕΡΓΟΣΕ και το Πράσινο Ταμείο μας διέθεσαν αυτά τα εντυπωσιακά και πανέμορφα δένδρα.

Μετά την πρώτη φύτευση μίας υπεραιωνόβιας ελιάς σε κοινόχρηστο χώρο πρασίνου στην είσοδο της πόλης μας, συνεχίσαμε με άλλες πέντε ελιές σε επιλεγμένα σημεία των δύο Δημοτικών μας Ενοτήτων.

Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε τις διοικήσεις της εταιρείας ΕΡΓΟΣΕ και του Πράσινου Ταμείου για αυτή την πρωτοβουλία, ενώ με μεγάλη χαρά θα συμμετέχουμε και σε επόμενη φάση αυτού του προγράμματος, προκειμένου να φυτεύσουμε και άλλα ελαιόδενδρα στην πόλη μας.  

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet