Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης: Η ιδιωτικοποίηση στην υπ. Πρασίνου δεν θα περάσει!
Γιώργος Δασκαλάκης, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης.
Κοινωνία

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης: Η ιδιωτικοποίηση στην υπ. Πρασίνου δεν θα περάσει!

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για ιδιωτικοποίηση του συνόλου του έργου της υπηρεσίας Πρασίνου, σημειώνοντας ότι «πρέπει να σημάνει συναγερμός σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου μας! Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι προ των πυλών».

Ειδικότερα, η διοίκηση του Σωματείου αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Με μία σειρά από αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, όπου έχει την απόλυτη πλειοψηφία, εν κρυπτώ, χωρίς καμία ενημέρωση, η δημοτική αρχή Μαυρίδη προχωρά στην ιδιωτικοποίηση του συνόλου του έργου της υπηρεσίας Πρασίνου στον Δήμο μας, υλοποιώντας στο ακέραιο τις πολιτικές της κυβέρνησης της Ν.Δ., της οποίας είναι στέλεχος.

Το σωματείο μας καταγγέλλει στους εργαζόμενους και στους δημότες του Δήμου μας την πολιτική συνειδητής υποβάθμισης της υπηρεσίας Πρασίνου, ώστε να δοθεί ζεστό χρήμα στους εργολάβους με απευθείας αναθέσεις. Υπενθυμίζουμε ότι στην υπηρεσία εργάζονται μόλις τρεις συνάδελφοι μόνιμοι και λειτουργεί τα τελευταία χρόνια, με τεράστιες ελλείψεις, και με εργαζόμενους με κάθε είδους ελαστικές σχέσεις εργασίας. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών που εφάρμοσαν όσοι κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, γιατί το κράτος και με τους Δήμους θέλει να χρηματοδοτεί τους επιχειρηματικούς ομίλους. Βασική πτυχή αυτής της πολιτικής είναι το συνεχιζόμενο πάγωμα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.

Η χρονική συγκυρία στην οποία πραγματοποιείται είναι ενδεικτική της πρόθεσης της δημοτική αρχής Μαυρίδη να προχωρήσει με κάθε τρόπο την ιδιωτικοποίηση. Και αυτό γιατί έχει τη δυνατότητα να προσλάβει εργαζόμενους, λόγω της πανδημίας και το αρνείται πεισματικά, κάνοντας προσλήψεις ελάχιστων εργαζομένων, πολύ κάτω από τις πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών συνολικά, και για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.

Η όλη μεθόδευση αυτών των εργολαβιών είναι πολιτική απόφαση που βαρύνει αποκλειστικά τη δημοτική αρχή Μαυρίδη που επιδιώκει να δοθούν με απευθείας ανάθεση. Συγκεκριμένα οι απευθείας αναθέσεις με τον γενικό τίτλο «Συντήρηση κοινόχρηστων χώρων πρασίνου» έχουν σπάσει στα δύο: «Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης» και «Δημοτική Ενότητας Πεύκης».

Από ό,τι πληροφορούμαστε, στην τελευταία οικονομική επιτροπή, είναι και οι δύο από 37,5 χιλιάδες ευρώ, συνολικά 75 χιλιάδες ευρώ, πολύ πάνω από το όριο δηλαδή αθροιστικά. Τα χρήματα των δημοτών επιδιώκεται να δοθούν τελικά, χωρίς δικλείδα ελέγχου, στον εργολάβο της αρεσκείας της δημοτικής αρχής Μαυρίδη. Η σαπίλα πάει χέρι χέρι με την χρηματοδότηση από το κράτος των κερδών των εργολάβων. Η εργολαβία ενσωματώνει και άλλες ανάγκες της υπηρεσίας, όπως αποκομιδή κλαδιών, καθαρισμός και κοπή χόρτων σε δάση και κοινόχρηστους χώρους, και βέβαια τη κοπή χόρτων, κούρεμα χλοοτάπητα, κλάδεμα θάμνων & δέντρων καθώς και την συντήρηση του αυτόματου ποτίσματος.

Ξεκαθαρίζουμε ότι το σωματείο μας είναι ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των δημοτικών υπηρεσιών συνολικά. Ακόμα και διαγωνισμός να γινόταν θα μας έβρισκε κάθετα αντίθετους. Δηλώνουμε όμως στη δημοτική αρχή ότι θα προβούμε σε όλες τις ενέργειες που έχουμε στη διάθεσή μας για να την εμποδίσουμε, εφόσον επιμείνει στην απαράδεκτη απόφασή της.

Με τα χρήματα που δίνει στον εργολάβο θα μπορούσε για το ίδιο διάστημα να προσλάβει 10 εργαζόμενους καλύπτοντας σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τις ανάγκες της υπηρεσίας, αλλά φαίνεται πως η δημοτική αρχή Μαυρίδη κόπτεται για το κέρδος των εργολάβων.   

Πρέπει να σημάνει συναγερμός σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου μας! Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι προ των πυλών, καθώς οι ίδιες πολιτικές απαξίωσης των δημοτικών υπηρεσιών εφαρμόζονται και στις υπηρεσίες καθαριότητας, τα τεχνικά συνεργεία και τις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου μας. Δεν είναι τυχαίες και δύο ακόμα απευθείας αναθέσεις συνολικού ύψους 35 χιλιάδων ευρώ για ψηφιακές πλατφόρμες που υλοποιούνται τώρα, που μάλιστα γεννούν και σοβαρά ερωτηματικά για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των συνδημοτών μας που χρησιμοποιούν τις κοινωνικές υπηρεσίες, ζήτημα για το οποίο έχει κακό προηγούμενο η δημοτική αρχή. Ούτε βέβαια είναι τυχαία η προσπάθεια χρησιμοποίησης των ρεπό ανάπαυσης, ακόμα και των κανονικών αδειών, και της διαίρεσης των εργαζομένων στις «βάρδιες» και στην υπερωριακή απασχόληση, για να υλοποιηθούν οι πολιτικές απαξίωσης των δημοτικών υπηρεσιών.  

Εργαζόμενοι και δημότες έχουμε τη δύναμη να αποτρέψουμε τις ιδιωτικοποιήσεις! Να χαλάσουμε το πάρτι των εργολάβων με τις ζωές και τα χρήματά μας! Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας στον Δήμο μας! Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού! Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet