Τ. Μαυρίδης: Κοινός στόχος η «θωράκιση» των Δήμων μας σε θέματα πολιτικής προστασίας
Κοινωνία

Τ. Μαυρίδης: Κοινός στόχος η «θωράκιση» των Δήμων μας σε θέματα πολιτικής προστασίας

Στη συνάντηση εργασίας που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, με αντικείμενο την καλύτερη θωράκιση της Αττικής στον τομέα της πολιτικής προστασίας, συμμετείχε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής του ΕΚΠΑ, Ε. Λέκκας και εκπρόσωποι των 66 Δήμων της Αττικής.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η Αυτοδιοίκηση και η Περιφέρεια Αττικής θα εστιάσουν στην πρόληψη με την έννοια της επιχειρησιακής και όχι απλώς στενά της διοικητικής υποχρέωσης οργάνωσης και υλοποίησης των σχετικών μέτρων και πρόσθεσε ότι «η σημερινή μέρα είναι η αφετηρία για να δούμε ποιοι είμαστε στην Αττική, τι εξοπλισμό διαθέτουμε, τι χρειαζόμαστε επιπλέον για να είμαστε αποτελεσματικοί σε αυτό που καλείται πολιτική προστασία, πώς θα είμαστε διαρκώς συνδεδεμένοι μεταξύ μας, ώστε να μπορούμε να δράττουμε άμεσα και να καλύπτουμε τα όποια κενά υπάρχουν».

Ο υπουργός Εσωτερικών, στην τοποθέτησή του, ανακοίνωσε ότι το ΥΠ.ΕΣ. διαθέτει πόρους ύψους 27 εκατομμύρια για αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική και πρόσθεσε πως βρίσκεται σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προκειμένου μέχρι τα τέλη του έτους να ανακοινώσει νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση. «Στον νόμο που θα ετοιμάσουμε θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης με νέες αρμοδιότητες και προφανώς και με καινούργια χρηματοοικονομικά εργαλεία και με καινούργιους πόρους», σημείωσε.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί στην Περιφέρεια Αττικής μελέτη για την καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση του Λεκανοπεδίου, με έμφαση στα διαδημοτικά έργα ενώ, όπως ανέφερε, θα υπάρχει ειδικό χωρικό σχέδιο για την Αττική, με στόχο τη διεκδίκηση κονδυλίων από την Ε.Ε.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, που συνοδευόταν στη συνάντηση από τους αρμόδιους αντιδημάρχους Δημήτρη Κοκορόσκο και Παναγιώτη Μπόλλα, δήλωσε σχετικά: «Συμμετείχαμε σήμερα σε αυτή τη συνάντηση εργασίας, με ευρεία συμμετοχή από όλους τους Δήμους της Αττικής. Ο κοινός μας στόχος είναι να θωρακίσουμε τους Δήμους μας σε ό,τι αφορά στην πολιτική προστασία. Όπως ειπώθηκε στη συνάντηση, είμαστε στην αφετηρία μιας προσπάθειας για καλύτερη συνεργασία Κυβέρνησης και Αυτοδιοίκησης, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και της εθελοντικής συμμετοχής. Ως Δήμος συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet