Φ. Γραμμένου: Οι τρεις προτάσεις του Δήμου Μπροστά+ για τόνωση της εστίασης στην Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Επιχειρήσεις – Αγορά

Φ. Γραμμένου: Οι τρεις προτάσεις του Δήμου Μπροστά+ για τόνωση της εστίασης στην Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Το μέλος της δημοτικής παράταξης Δήμος Μπροστά+, κοινοτική σύμβουλος Πεύκης, Φανή Γραμμένου, σημειώνει ότι «τη Δευτέρα 25/05/2020 ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης στην Λυκόβρυση και την Πεύκη. Ένας κλάδος που έχει πονέσει πολύ από την κρίση».

Δυστυχώς, συνεχίζει η κ. Γραμμένου, «η δημοτική αρχή δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία στήριξης της αγοράς», συμπληρώνοντας ότι «είναι άμεση ανάγκη να ληφθούν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, όπως η μείωση των δημοτικών φόρων και τελών, αλλά και αύξηση των κοινόχρηστων χώρων προς διάθεση στα καταστήματα, σε μειωμένη τιμή».

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

Η πρόταση της παράταξης Δήμος Μπροστά+ την οποία γνωστοποιεί η κοινοτική σύμβουλος στην ανακοίνωσή της είναι η «άμεση δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα αναλάβει να εισηγηθεί μαζί με τις οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες μέτρα στήριξης της αγοράς».

Τέλος, η κ. Γραμμένου καταλήγει ότι «οι επιχειρήσεις και ειδικά τα καταστήματα εστίασης πρέπει να λειτουργήσουν και να στηριχθούν, για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας», προτείνοντας ενδεικτικά:

  1. Μείωση ΤΑΠ, δημοτικού φόρου και δημοτικών τελών κατά 70%, για όσο καιρό τα καταστήματα ήταν κλειστά και κατά 40% μέχρι το τέλος του έτους.
  2. Μείωση της τιμής ενοικίασης των κοινόχρηστων χώρων κατά 40% και παράλληλη αύξηση των διαθέσιμων τετραγωνικών.
  3. Δημιουργία μεικτής επιτροπής με καταστηματάρχες και αιρετούς που θα καταγράφονται οι προτάσεις τους και θα προωθούνται στα αρμόδια όργανα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet