15 δωρεάν σημεία ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο για Πευκιώτες και Λυκοβρυσιώτες
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

15 δωρεάν σημεία ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο για Πευκιώτες και Λυκοβρυσιώτες

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης προχώρησε στη δημιουργία δωρεάν ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο, κάνοντας χρήση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «WiFi4EU», προσφέροντας σε όλους τους πολίτες και επισκέπτες του Δήμου 15 σημεία ασύρματης πρόσβασης, σε επιλεγμένες περιοχές υψηλής επισκεψιμότητας στον Δήμο.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται

Μέσω των σημείων ασύρματης πρόσβασης παρέχεται δωρεάν η δυνατότητα προς τους χρήστες του δικτύου, μεταξύ άλλων, να συνδέονται στο διαδίκτυο με υψηλές ταχύτητες, για να πλοηγηθούν στον παγκόσμιο ιστό, να ελέγξουν τα ηλεκτρονικά τους μηνύματα, να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης και να επικοινωνήσουν με τους φίλους τους.

Συνιστάται από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης η ορθολογική χρήση του ασύρματου δικτύου από τους χρήστες ως προς τη διάρκεια σύνδεσης, για την ισότιμη ικανοποίηση των αναγκών του μεγάλου όγκου δημοτών και επισκεπτών με βάση τον τρόπο λειτουργίας των εγκατεστημένων σημείων, των εφικτών τεχνικών δυνατοτήτων τους και του επιτρεπτού από τον νόμο πλαισίου κάλυψης.

Τι χρειάζεστε για να συνδεθείτε;

Όσοι επιθυμούν να συνδεθούν στο δίκτυο χρειάζονται μια συσκευή η οποία να τους παρέχει τη δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης. Μετά την επιλογή του αναγνωριστικού δικτύου «WiFi4EU» θα εμφανίζεται η σελίδα υποδοχής όπου θα πρέπει να κάνουν αποδοχή των όρων χρήσης και να επιλέξουν «login», ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Οι συσκευές που ενδείκνυνται για τη χρήση του δικτύου είναι οι εξής:

 • Φορητός υπολογιστής, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των νέων laptops/netbooks είναι εφοδιασμένα για σύνδεση σε δίκτυα τεχνολογίας WLAN 802.11 b/g/n/ac.
 • Κινητά τηλέφωνα (smartphones/ tablets) τελευταίας τεχνολογίας που να υποστηρίζουν την λειτουργία WLAN 802.11 b/g/n/ac.

Περιοχές κάλυψης και σημεία εγκατάστασης του δικτύου

Η παρούσα μορφή λειτουργίας του δικτύου αφορά τις εξής οκτώ περιοχές κάλυψης:

 • Ζώνη 1 – Δημοτικό Στάδιο Πεύκης με τέσσερα σημεία ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης τελευταίας τεχνολογίας.
 • Ζώνη 2 – Πλατεία Σοφούλη με δύο σημεία ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης τελευταίας τεχνολογίας.
 • Ζώνη 3 – Πλατεία Ηρώων με ένα σημείο ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης τελευταίας τεχνολογίας.
 • Ζώνη 4 – Πολύχώρος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Αναψυχής της Λυκόβρυσης «ΟΤ9» με ένα σημείο ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης τελευταίας τεχνολογίας.
 • Ζώνη 5 – Άλσος Βαρβαρέσου με δύο σημεία ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης τελευταίας τεχνολογίας.
 • Ζώνη 6 – Κλειστό Γήπεδο Καλαθοσφαίρισης με τρία σημεία ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης τελευταίας τεχνολογίας.
 • Ζώνη 7 – Πλατεία Ανεξαρτησίας με ένα σημείο ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης τελευταίας τεχνολογίας.
 • Ζώνη 8 – Παιδική Χαρά Σωκράτους με ένα σημείο ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης τελευταίας τεχνολογίας.

Μελλοντική ανάπτυξη/ χρήση του δικτύου

Με δεδομένο τον αναμενόμενα υψηλό αριθμό δυνητικών χρηστών, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης σχεδιάζει μελλοντικά να ενισχύσει το δίκτυο με περισσότερα σημεία ασύρματης πρόσβασης, καθώς και την εξυπηρέτηση του δικτύου από μεγαλύτερης χωρητικότητας συνδέσεις. Έτσι, σύμφωνα με τον Δήμο, θα παρέχεται η δυνατότητα απρόσκοπτης σύνδεσης σε όλο και μεγαλύτερο αριθμό χρηστών, ιδίως σε περιοχές/σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και μεγάλου όγκου επισκεπτών.

Το παρόν δίκτυο μαζί με ενδεχόμενες μελλοντικές επεκτάσεις θα μπορεί να αξιοποιηθεί για τους εξής σκοπούς:

 1. Πρόσβαση σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και εκπαίδευσης.
 2. Πρόσβαση σε ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες ή αποθετήρια.
 3. Πρόσβαση σε εφαρμογών περιβαλλοντικής διαχείρισης.
 4. Πρόσβαση σε υπηρεσίες ψηφιακής σήμανσης.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά:

«Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης αξιοποιεί κάθε δυνατότητα και πηγή χρηματοδότησης προκειμένου να υλοποιήσει έργα και πολιτικές που στόχο έχουν τη βελτίωση της ζωής του πολίτη. Τα τελευταία χρόνια έχουμε ολοκληρώσει τη δημιουργία νέων ιστοσελίδων του Δήμου και των Νομικών Προσώπων, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικά βήματα για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την εξυπηρέτηση του πολίτη και τη διαφάνεια, όπως η εφαρμογή της έξυπνης πόλης «citify», η ψηφιοποίηση των αρχείων του Δήμου, η ηλεκτρονική διακίνηση των εγγράφων κ.ά.

»Με τον ίδιο τρόπο κινηθήκαμε για το δωρεάν ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο και είμαστε ένας από τους 2.800 Δήμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επελέγησαν για τη χορήγηση κουπονιού «WiFi4EU». Συνεχίζουμε την προσπάθεια, προκειμένου να φτάσουμε σε έναν σύγχρονο και λειτουργικό Δήμο προς όφελος του πολίτη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet