“Ένα ακόμη έργο από τη δημοτική αρχή του… Γιάννη Θεοδωρακόπουλου”
Πολιτική

“Ένα ακόμη έργο από τη δημοτική αρχή του… Γιάννη Θεοδωρακόπουλου”

Στα έργα που άφησε “προίκα” στην Πεύκη η δημοτική αρχή του πρώην δημάρχου Γιάννη Θεοδωρακόπουλου αναφέρεται ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης. Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για τις προσπάθειες του κ. Γ. Θεοδωρακόπουλου προκειμένου να υλοποιηθούν τα εν λόγω έργα από την προηγούμενη δημοτική αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης, ενώ αφήνονται σαφείς αιχμές για αδιαφορία από την πλευρά του τέως δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρη Φωκιανού.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Έτοιμο ένα ακόμη έργο που αναβαθμίζει την Πεύκη από τη δημοτική αρχή του… Γιάννη Θεοδωρακόπουλου

Ο δρόμος του ναού των Αγίων Αποστόλων και του κεντρικού ΚΑΠΗ στην Άνω Πεύκη, η Γρηγορίου Ε΄, έγινε ένας ανθρώπινος και φιλικός στο περιβάλλον δρόμος, που αναβάθμισε την περιοχή και βεβαίως την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Είναι ένα έργο που είχε σχεδιάσει το 2008, είχε δημοπρατήσει το 2010 και είχε αφήσει… προίκα στην πόλη μας η δημοτική αρχή του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου. Στην ίδια μελέτη ήταν και η ανάπλαση της Κάτω Πεύκης που είχε γίνει νωρίτερα στην περιοχή σχολείων, κοντά στο δάσος Μορέλα και των οδών Κολοκοτρώνη, Κορίνθου, Κονίτσης. Ένα έργο ζωής για την πόλη μας.

Η προγραμματική σύμβαση, άρα και η χρηματοδότηση του έργου, είχε υπογραφεί στις 23 Απριλίου 2010 από τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο και τον νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρό. Η δημοπράτηση είχε γίνει στις 3 Αυγούστου 2010, με έκπτωση που άγγιζε το 61% κι έτσι η τελική του τιμή από τα 3,3 εκατομμύρια που είχε προϋπολογιστεί κατέβηκε στα 1.302.640 ευρώ. Όμως μετά από τις δημοτικές εκλογές και με την αλλαγή δημάρχου (Δ. Φωκιανός) το μεγάλο αυτό έργο, αντί να αρχίσει να εκτελείται γρήγορα, μπλοκαρίστηκε. Η νέα δημοτική αρχή επί δύο χρόνια δεν έκανε τίποτα πέρα από το να… ξηλώσει τις πινακίδες του έργου. Προφανώς για να μη θυμούνται οι πολίτες ποιοι το μελέτησαν και το εξασφάλισαν.

Χρειάστηκαν πολλές προσπάθειες της παράταξης του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, που βρισκόταν πλέον στην αντιπολίτευση, φωνές πολλών κατοίκων και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων να μη χαθεί το έργο από την πόλη μας.

«Θα ήταν κρίμα για την πόλη μας να μην προχωρήσει ένα έργο που το είχαμε αφήσει έτοιμο στο… πιάτο του κ. Φωκιανού. Είναι σημαντικό λοιπόν ότι δεν μπόρεσαν τελικά να το πάρουν από την πόλη μας. Και το γεγονός αυτό αποτελεί μεγάλη νίκη» τόνισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Και συνέχισε:

«Επειδή όμως ο κ. Φωκιανός είχε ρίξει το βάρος του μόνο στο έργο του Ο.Τ. 9 της Λυκόβρυσης, προϋπολογισμού 14,3 εκατ. ευρώ, βλέπαμε μια αδιαφορία για την… προίκα που του είχαμε αφήσει στην Πεύκη. Κι αν δεν τρέχαμε, μαζί με φορείς και κατοίκους, αλλά και τον δημοτικό σύμβουλο τότε της πλειοψηφίας Κώστα Μπαλδεράνο, μπορεί σήμερα το έργο αυτό, το οποίο είχαμε σχεδιάσει από το 2008, να είχε χαθεί».

Επίσης, ο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος τόνισε ότι «εξαιτίας της αδιαφορίας της προηγούμενης δημοτικής αρχής η Πεύκη έχασε την ανάπλαση της Λεωφόρου Ειρήνης, την κατασκευή της νέας κεντρικής πλατείας και την ανακατασκευή των πεζοδρομίων και των διαβάσεων σε όλες τις γειτονιές γύρω από τα σχολεία της πόλης. Αυτά τα έργα δεν ήταν στα… σχέδια, αλλά είχαν μελέτες και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Η Λ. Ειρήνης και η κεντρική πλατεία είχαν μάλιστα και δημοπρατηθεί. Κάποια ημέρα θα πρέπει οι υπεύθυνοι να δώσουν λόγο».

Υ.Γ.: Κάποιοι από τη σημερινή δημοτική αρχή έσπευσαν να… καρπωθούν το έργο της ανάπλασης όχι μόνο στην Κάτω Πεύκη αλλά και στην οδό Γρηγορίου Ε΄, στην Άνω Πεύκη, το οποίο ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ακόμη και ο χώρος στάθμευσης μπροστά από την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων είχε σχεδιαστεί από το 2008 και ήταν πρόταση του πατέρα Ευστράτιου Φελέκη, διευθυντή του ναού, προς τον τότε δήμαρχο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο. Και κάτι ακόμα. Για να υλοποιηθεί ένα τέτοιο έργο απαιτούνται τρία χρόνια από τη σχεδίασή του. Έχει λοιπόν χρόνο μπροστά της η σημερινή διοίκηση να φέρει στην Πεύκη ένα δικό της έργο, κάτι που δεν έκανε η δημοτική αρχή Φωκιανού, την περασμένη τετραετία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet