Γ. Θεοδωρακόπουλος: «Με ψέματα έγινε δήμαρχος, με ψέματα φεύγει»
Πολιτική

Γ. Θεοδωρακόπουλος: «Με ψέματα έγινε δήμαρχος, με ψέματα φεύγει»

Ενάντια στον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρη Φωκιανό καταφέρεται ο επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Πεύκης – Λυκόβρυσης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος με αφορμή τον δημόσιο απολογισμό του πρώτου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κ. Γ. Θεοδωρακόπουλου, ελάχιστοι πολίτες παρακολούθησαν τον δημόσιο απολογισμό του απερχόμενου δημάρχου. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας του δημάρχου ο πρώην δήμαρχος Πεύκης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, είχε θέσει διάφορα ερωτήματα στον κ. Δ. Φωκιανό, τα οποία έμειναν αναπάντητα, όπως αναγράφεται στο ακόλουθο κείμενο.

Ο απολογισμός της μοναξιάς του

Με ψέματα έγινε δήμαρχος ο Φωκιανός, με ψέματα φεύγει

Ο δημόσιος απολογισμός του κ. Φωκιανού για τη διετία μόνο… δημόσιος δεν ήταν. Είναι ζήτημα αν τον παρακολούθησαν 10-15 πολίτες. Και η πόλη δεν πήγε στο ραντεβού που την προσκάλεσε ο κ. Φωκιανός. Του γύρισε την πλάτη. Με την απουσία της έστειλε πολλά μηνύματα σε έναν δήμαρχο που φεύγει με τον τίτλο όχι μόνο του αποτυχημένου αλλά και του… άφαντου.

Σε έναν δήμαρχο που είχε παραλάβει από τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο μια πεντακάθαρη και λειτουργική Πεύκη και την παραδίδει βρώμικη και ξεχαρβαλωμένη.

Σε έναν δήμαρχο που πήρε την εξουσία με πολλά ψέματα, που υποσχέθηκε τα πάντα και τώρα σφυρίζει αδιάφορος. Σε έναν δήμαρχο που δεν διστάζει να ομολογήσει δημόσια ότι έχει… ψεύτικο ακόμα και τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Σε ολόκληρη την τετραετία το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν πώς θα μειώσει και θα συκοφαντήσει το έργο του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου. Το ίδιο προσπάθησε να κάνει και στη διάρκεια του… τελευταίου δημόσιου απολογισμού όπου και πάλι διακρίθηκε για τα δεκάδες ψέματα που αράδιασε σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την απόλυτη ανυπαρξία του. Κάποιος από τους πολίτες του είπε φεύγοντας «με ψέματα ήρθες, με ψέματα φεύγεις» συμπυκνώνοντας σε έξι λέξεις όλη την αλήθεια.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος του απάντησε με στοιχεία. Και του ζήτησε σε πολλά θέματα απαντήσεις. Όμως ακόμα περιμένει. Όπως περιμένει ολόκληρη η πόλη.

Τον ρώτησε για τα μεγάλα έργα της Πεύκης που χάθηκαν εξ αιτίας του. Ανάπλαση Λεωφόρου Ειρήνης, κατασκευή κεντρικής πλατείας, αναμόρφωση όλων των γειτονιών γύρω από τα σχολεία, κατασκευή ΚΑΠΗ στην Κάτω Πεύκη, κατασκευή σχολείου στην Κάτω Πεύκη.

Τον ρώτησε για τα άλλα έργα που καθυστέρησαν προκλητικά να ξεκινήσουν, όπως είναι η ανάπλαση της Κάτω Πεύκης, που γίνεται τώρα, ένα έργο που είχε δημοπρατηθεί επί δημαρχίας Γιάννη Θεοδωρακόπουλου και έπρεπε να είχε παραδοθεί από το 2011. Επίσης για το πρόγραμμα εξοικονομώ, που είχε υπογραφεί το 2009, για τα τρία πεζοφάναρα της Βύρωνος και της Ελευθερίου Βενιζέλου, που είχαν υπογραφεί το 2010 επί Γ. Θεοδωρακόπουλου,

Τον ρώτησε για τις παιδικές χαρές της Πεύκης που δεν έβαλε ούτε ένα ευρώ τέσσερα χρόνια.

Τον ρώτησε για τα σχολεία που τα άφησε στο έλεος του Θεού, όταν την προηγούμενη τετραετία (2007-2010) ο Δήμος Πεύκης τα είχε ανακαινίσει ριζικά.

Τον ρώτησε για τα θερινά μπάνια των χαμηλοσυνταξιούχων του ΚΑΠΗ που τα έκοψε μόλις ανέλαβε δείχνοντας τουλάχιστον αναλγησία.

Τον ρώτησε για το ημιτελές κλειστό της Λυκόβρυσης που προκλητικά έχει μείνει έτσι και ρημάζει.

Τον ρώτησε ακόμα γιατί έκρυψε από τους πολίτες την απόρριψη της ανακατασκευής του εθνικού σταδίου και του κλειστού από την Περιφέρεια, λόγω γκάφας του Δήμου.

Τον ρώτησε για την καθαριότητα που είναι στα χάλια της, την ώρα που δεν υπάρχει θέμα δαπανών, γιατί είναι ανταποδοτικά τέλη, ούτε θέμα έλλειψης προσωπικού γιατί ο Δήμος μπορεί να προσλάβει όσους εργαζόμενους οκτάμηνης σύμβασης θέλει. Επίσης τι έγινε με τα αυτοκίνητα – σάρωθρα που είχε αγοράσει ο πρώην Δήμος Πεύκης το 2010.

Καταλήγοντας ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ρώτησε τον κ. Φωκιανό για δυο κρίσιμα θέματα τα οποία ασφαλώς θα έχουν συνέχεια.

Πρώτον για την εκμετάλλευση της πλατείας Λυκόβρυσης από ιδιώτες και δεύτερον για την πρόοδο του έργου του ΟΤ 9 της Λυκόβρυσης. «Πόσα τιμολόγια έχουν κοπεί στον πρώτο μήνα από την έναρξη του έργου;».

Φυσικά θα υπάρχει συνέχεια, όχι ημερών αλλά μηνών και ετών. Ένα – ένα θα τα αποκαλύψουμε τα ψέματα του δημάρχου, αν και τα περισσότερα οι κάτοικοι τα είδαν μπροστά τους.

Οι πολίτες πρέπει να είναι βέβαιοι για κάτι, ότι τα συμφέροντα της πόλης δεν θα μείνουν απροστάτευτα.

Από το Γραφείο Τύπου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet