Κ. Μπελεχρής: Με δύο μέτρα και δύο σταθμά η διοίκηση στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Κ. Μπελεχρής: Με δύο μέτρα και δύο σταθμά η διοίκηση στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης

Με βαριές εκφράσεις, όπως «εκλεκτή εκλογική πελατεία» και κάνοντας λόγο για «γειτονιές δεύτερης διαλογής», ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης-Πεύκης, μέλος της παράταξης Δήμος Μπροστά+ Κώστας Μπελεχρής παρουσιάζει τη δική του οπτική για τις συνθήκες που επικρατούν στη Δημοτική Ενότητα Λυκόβρυσης, σημειώνοντας -εμμέσως πλην σαφώς- ότι η δημοτική αρχή ουσιαστικά αδιαφορεί για τον μισό Δήμο.

Ειδικότερα, ο κ. Μπελεχρής αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Η δημοτική αρχή και ο κ. δήμαρχος προσωπικά έχουν τεκμηριώσει ότι δεν έχουν κανένα μέτρο στον τρόπο με τον οποίο διοικούν. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν επιβεβαιώσει ότι, όχι μόνο η Λυκόβρυση, αλλά και η Πεύκη δεν έχουν καμία σημασία για αυτούς. Πιο συγκεκριμένα, με ευθύνη του κ. δημάρχου η Λυκόβρυση έχει βρεθεί εκτός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας. Γιατί το υποστηρίζουμε αυτό; 

Κατά πρώτον, υπάρχουν «εργολαβίες» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για όλον τον Δήμο, όπως π.χ. η εργολαβία της συντήρησης των πεζοδρομίων και της οδοποιίας, που στη Λυκόβρυση μόνο σε μορφή μπαλωμάτων και σε ελάχιστες περιπτώσεις έχουν αξιοποιηθεί και ενώ έχει ερωτηθεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, προφορικά και γραπτά, ουδέποτε μπήκε στον κόπο να μας  δώσει μια απάντηση. 

Κατά δεύτερον, ενώ πέρυσι η δημοτική αρχή αποφάσισε να αυξήσει δραματικά τα δημοτικά τέλη της Λυκόβρυσης, με πρόσχημα τις σαφώς πιο αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους δημότες , στην ουσία η ποιότητα της καθαριότητας με όποιες προσπάθειες κι αν γίνονται από τους υπεύθυνους έχει μειωθεί δραματικά και αυτό είναι πασιφανές. 

Το πιο σημαντικό και όχι τυχαίο! Στη νέα περίοδο κανένας από τους πέντε αντιδημάρχους και τους τέσσερις προέδρους και αντιπροέδρους των ΝΠΔΔ του Δήμου μας δεν είναι δημοτικός σύμβουλος της Λυκόβρυσης. Μήπως έκανε και τη μεταγραφή εξπρές ο κ. δήμαρχος, προκειμένου να μην  αξιοποιήσει κανέναν από τους μάλλον και όχι τόσο ικανούς Λυκοβρυσιώτες;  Και να αναλογιστεί κανείς ότι με το αυξημένο εκλογικό ποσοστό που έδωσε η Λυκόβρυση στον «επιτυχημένο» κ. δήμαρχο, εξασφάλισε την επανεκλογή του.

Άραγε οι αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λυκόβρυσης δεν έχουν ενοχληθεί; Πιθανόν όχι, διότι δεν είναι η πρώτη φορά που θίγονται δικαιώματα της Λυκόβρυσης και δεν αντιδρούν, όπως π.χ. η αύξηση των δημοτικών τελών, η αναθεώρηση του ΓΠΣ της Λυκόβρυσης, η έλλειψη των δημόσιων υποδομών, η απαξίωση του Ο.Τ.9, η υποβάθμιση της κεντρικής πλατείας της Λυκόβρυσης, κ.λπ.

Συμπερασματικά, πρέπει να γίνει σαφές ότι ο Δήμος είναι ενιαίος εδώ και μια δεκαετία και δεν είναι σωστό να θεωρείται καμία γειτονιά δεύτερης διαλογής, ούτε η Λυκόβρυση, ούτε το Ηλιακό Χωριό, ούτε περιοχές τις κάτω Πεύκης, επειδή η «εκλεκτή εκλογική πελατεία» μας μπορεί να βρίσκεται αλλού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet