Δήμος Μπροστά+: «Μπιρ παρά» η ενοικίαση ακινήτου 500τ.μ. στο Ο.Τ.9 στη Λυκόβρυση
Κοινωνία

Δήμος Μπροστά+: «Μπιρ παρά» η ενοικίαση ακινήτου 500τ.μ. στο Ο.Τ.9 στη Λυκόβρυση

Η δημοτική παράταξη Δήμος Μπροστά+ σημειώνει ότι «η δημοτική αρχή επιχειρεί να εκποιήσει την περιουσία των κατοίκων της Λυκόβρυσης για λιγότερα από 30 αργύρια».

Πιο συγκεκριμένα, η παράταξη γνωστοποιεί ότι η διοίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης «διαθέτει προς οκταετή ενοικίαση το ακίνητο του Ο.Τ.9 στη Λυκόβρυση, συνολικού εμβαδού 500τ.μ. προς 1.100 ευρώ τον μήνα», για συμπληρώσει ότι «μισθώνει νεόδμητο ακίνητο, βιοκλιματικό, στο κέντρο της Λυκόβρυσης, το οποίο αποτελεί μέρος της δημόσιας επένδυσης ύψους 15.000.000 ευρώ, για κάτι παραπάνω από δύο ευρώ το τετραγωνικό», προσθέτοντας ότι πρόκειται για «ευτελές ποσό, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Δήμος θα καταβάλλει πολύ περισσότερα χρήματα, από όσα ενοίκια θα εισπράξει, για να συντηρήσει τον πολύχωρο».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης ο Δήμος Μπροστά+ αναφέρει ότι «είναι ντροπή η δημιουργία μιας ακόμη καφετέριας, όταν στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης λείπουν τόσο βασικές δομές, όπως πολιτιστικές, αθλητικές και επιστημονικές εγκαταστάσεις», υπογραμμίζοντας ότι «η δημοτική αρχή, “αγοράζει” πανάκριβα και “πουλάει” τσάμπα, με αποτέλεσμα να ζημιώνονται οι δημότες, οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις».

Ενδεικτικά, η παράταξη παρουσιάζει τις δαπάνες της δημοτικής αρχής, οι οποίες, όπως σημειώνει, είναι οι εξής:

  1. Η δημοτική αρχή καταβάλλει 1.000 ευρώ μηνιαίως για την μίσθωση του γυμναστηρίου, περίπου 100τ.μ. στη Λυκόβρυση, δηλαδή 10 ευρώ το τετραγωνικό.
  2. Η δημοτική αρχή καταβάλλει 680 ευρώ μηνιαίως για την μίσθωση γραφείων των κοινωνικών υπηρεσιών περίπου 100τ.μ. στη Λυκόβρυση, δηλαδή 6,8 ευρώ το τετραγωνικό
  3. Η δημοτική αρχή καταβάλλει 500 ευρώ μηνιαίως για τη μίσθωση ΚΕΠ στην Πεύκη, περίπου 80τ.μ., δηλαδή 6,25 ευρώ το τετραγωνικό.
  4. Η δημοτική αρχή καταβάλλει 298 ευρώ μηνιαίως για αίθουσα διενέργειας εκδηλώσεων στην Πεύκη, περίπου 70τ.μ., δηλαδή 4,2 ευρώ το τετραγωνικό.
  5. Η δημοτική αρχή καταβάλλει 400 ευρώ μηνιαίως για την διατήρηση αποθήκης καθαριότητας στην Πεύκη περίπου 80 τ.μ., δηλαδή 5 ευρώ το τετραγωνικό. 
  6. Η δημοτική αρχή καταβάλλει 990 ευρώ μηνιαίως για το 1ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης. 
  7. Η δημοτική αρχή καταβάλλει 265 ευρώ μηνιαίως για τη διατήρηση του παλαιού αρχείου της Λυκόβρυσης.

Την ίδια ώρα, συνεχίζει ο Δήμος Μπροστά+, «η δημοτική αρχή επιχειρεί να δώσει το φιλέτο του Δήμου για δύο ευρώ το τετραγωνικό» για προσθέσει ότι «είναι απολύτως βέβαιο ότι η μετεγκατάσταση ορισμένων μόνο υπηρεσιών στον πολυχώρο του 0Τ9 θα εξοικονομούσε χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία του Δήμου, ενώ οι τιμές που ο Δήμος πληρώνει σε σχέση με την τοποθεσία, την ποιότητα του ακινήτου και τα τετραγωνικά είναι πολύ υψηλότερες από αυτή που επιχειρεί να ξεπουλήσει το Ο.Τ.9».

Επιπλέον, η παράταξη σημειώνει ότι «την ίδια στιγμή από τη Λυκόβρυση απουσιάζει σύγχρονο πνευματικό κέντρο, χώρος πραγματοποίησης πολιτιστικών εκδηλώσεων, χώρος βιντεοπροβολών, χώρος πραγματοποίησης σκακιστικών αγώνων και άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων, χώρος καινοτομίας και έρευνας, χώρος νεολαίας, δηλαδή ένας πολυχώρος όπως ακριβώς στο Ο.Τ.9», ενώ ταυτόχρονα αναφέρει ότι «υπάρχουν χώροι του Δήμου που έχουν λουκέτο και βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, όπως δομές στο Ηλιακό Χωριό, οι οποίες εάν είχαν αξιοποιηθεί ο Δήμος θα προσέφερε πολύ καλύτερες υπηρεσίες με χαμηλότερο κόστος».

Με την πολυετή εκμίσθωση του Ο.Τ.9 η δημοτική αρχή υποθηκεύει το μέλλον της Λυκόβρυσης

Στη συνέχεια της ανακοίνωσής της η παράταξη τονίζει ότι «οι κάτοικοι της Λυκόβρυσης πλήρωσαν με το ειδικό τέλος την αγορά του οικοπέδου, ενώ με δημόσιο χρήμα ανεγέρθηκε το εν λόγω ακίνητο. Η δημόσια επένδυση πρέπει να επιστραφεί προς χρήση στους πολίτες. Είναι απαράδεκτο για τους κατοίκους να πληρώσουν ξανά, ως πελάτες, για να κάνουν χρήση για κάτι που οι ίδιοι έχουν πληρώσει στο παρελθόν», ενώ επισημαίνει ότι «είναι εξίσου απαράδεκτο ένας επιχειρηματίας να εκμεταλλεύεται τις θυσίες των κατοίκων και να βγάζει κέρδος εις βάρος όσων πλήρωσαν για δημιουργηθεί ένας χώρος νεολαίας, πολιτισμού και αθλητισμού».

Τέλος, ο Δήμος Μπροστά+ καταλήγει στα εξής:

«Πουθενά στη σύμβαση δεν προβλέπεται όρος για την πρόσληψη εργαζομένων από τον Δήμο μας, ειδική τιμολογιακή πολιτική για ορισμένα προϊόντα, ή άλλες εκπτώσεις για ειδικές κατηγορίες πολιτών. 

»Ζητούμε την ενεργοποίηση του άρθρου 7 της διακήρυξης, που προβλέπει την ματαίωση της δημοπρασίας. 

»Να φύγουν τώρα οι “δήμιοι” από τη Λυκόβρυση και την Πεύκη, γιατί η ζημιά που έχουν προκαλέσει είναι τεράστια». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet