Δ. Κωνστάντος: Ιταμή δήλωση Μαυρίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο – Οφείλει δημόσια συγνώμη
Πολιτική

Δ. Κωνστάντος: Ιταμή δήλωση Μαυρίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο – Οφείλει δημόσια συγνώμη

“Ιταμή δήλωση του κ. Μαυρίδη κατά της αντιπολίτευσης. Απαιτούμε την άμεση δημόσια συγγνώμη του και την ανάκληση του περιεχομένου της”.

«Βαρύτατη, προκλητική, ατεκμηρίωτη και εκτός κάθε θεσμικού πλαισίου κατηγορία διατύπωσε ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης κατά της αντιπολίτευσης στην προχθεσινή (12/12/2018) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης» υποστηρίζει ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κωνστάντος. Όπως τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, ο δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι «δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης σκόπιμα πολιτεύονται και πράττουν ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου».

Είχε προηγηθεί, όπως εξηγεί ο ίδιος, «μια ευπρεπής και εποικοδομητική» συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το έτος 2019, από το σύνολο των παριστάμενων δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας, και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστα Νικολιδάκη, όταν πριν την ψηφοφορία ο δήμαρχος ζήτησε τον λόγο και, εμφανώς εκνευρισμένος, προσπάθησε να υπερασπιστεί το έργο της διοίκησής του, εκτοξεύοντας «στην κορύφωση του λεκτικού παραληρήματός του τη συγκεκριμένη κατηγορία».

Άμεσα οι σύμβουλοι της μειοψηφίας διέκοψαν τον δήμαρχο και ζήτησαν από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γεωργία Ποριώτου, να προστατεύσει τη μειοψηφία και από τον κ. Μαυρίδη είτε να κατανομάσει συγκεκριμένα ποιους δημοτικούς συμβούλους εννοεί, είτε να αποσύρει άμεσα την καταγγελία του, ζητώντας την οφειλόμενη συγγνώμη. Ο δήμαρχος συνέχισε, σε ακόμη ποιο έντονο ύφος και κατά την προσφιλή του τακτική, αποχώρησε από τη συνεδρίαση και κλείστηκε στο γραφείο του μέχρι την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

«Ως δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που έχω το τιμητικό προνόμιο να εκπροσωπώ, απορρίπτω κατηγορηματικά και ολοκληρωτικά την κατηγορία του δημάρχου και αναμένω την άμεση δημόσια συγγνώμη του και την ανάκληση του περιεχομένου της όσον με αφορά τουλάχιστον. Με δεδομένο ότι εκτός από τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου η συγκεκριμένη ιταμή δήλωση έχει καταγραφεί από ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ειπώθηκε παρουσία συμπολιτών μας, καθίσταται πρόδηλη η αναγκαιότητα δημόσιας αναγνώρισης του ολέθριου και πρωτοφανούς θεσμικού ατοπήματος του κ. Μαυρίδη», τονίζει ο κ. Κωνστάντος και προσθέτει:

«Σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί και όπως ο νομικός πολιτισμός επιτρέπει και επιτάσσει, θα ακολουθηθούν οι σχετικές διαδικασίες. Επιπρόσθετα, μέχρι να ανακληθεί η συγκεκριμένη δήλωση η δημοτική μας παράταξη αποκλείει κάθε θεσμική συνεργασία με τον δήμαρχο, παραμένοντας φυσικά σταθερή στην προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου και στην άριστη συνεργασία με κορυφαία στελέχη της διοίκησης.

»Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας γνωρίζουν ότι ως δημοτική παράταξη διαθέτουμε περίσσευμα αναμφισβήτητων τεκμηρίων προαγωγής των συμφερόντων του Δήμου, στήριξης της διοίκησης του κ. Μαυρίδη, έστω και αν συστηματικά έχουμε δεχθεί την πλέον σφοδρή και εκτός θεσμικής λειτουργίας πολεμική από τον ίδιο. Ευελπιστώ ότι οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας θα αναλάβουν θετικές πρωτοβουλίες οδηγώντας τον δήμαρχο στην ορθή απόφαση.

«Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη των επιλογών είναι δική του, καθώς και οι συνακόλουθες επιπτώσεις».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet