ΛΑ.ΣΥ. Λυκόβρυσης – Πεύκης: «Ρεσάλτο» της δημοτικής αρχής στην καθαριότητα και το πράσινο του Δήμου
Πολιτική

ΛΑ.ΣΥ. Λυκόβρυσης – Πεύκης: «Ρεσάλτο» της δημοτικής αρχής στην καθαριότητα και το πράσινο του Δήμου

Ότι «η δημοτική αρχή αποφάσισε να συνεχίσει τις εργολαβίες στην καθαριότητα και το πράσινο του Δήμου, και μάλιστα με απευθείας ανάθεση» τονίζει η Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της με τίτλο «”Ρεσάλτο” της δημοτική αρχής, στην καθαριότητα και το πράσινο του Δήμου, με νέα εργολαβία με απευθείας ανάθεση, μέσα στο κατακαλόκαιρο» η Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης – Πεύκης αναφέρει:

«Σχεδόν ανήμερα της Παναγίας, μέσα στο κατακαλόκαιρο που ο κόσμος λείπει και πιστεύοντας ότι δεν θα το μάθει κανείς, αποφασίζει η δημοτική αρχή να συνεχίσει τις εργολαβίες στην καθαριότητα και το πράσινο του Δήμου, και μάλιστα με απευθείας ανάθεση.

Η δημοτική αρχή του Δήμου μας, μετά τις επιτυχημένες της επιδόσεις στην καθαριότητα της πόλης, όπου οι λόφοι με τα σκουπίδια γέμισαν όλο τον Δήμο, όπου οι υγειονομικές βόμβες βρίσκονταν σε κάθε γωνία του Δήμου, είπε να συνεχίσει το έργο, και όπως είναι λογικό, να το κάνει εν κρυπτό για να αποφύγει τη λαϊκή κατακραυγή και τις λαϊκές αντιδράσεις.

Ανήμερα σχεδόν, 15 Αύγουστου, ορίστηκε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για την ανάθεση εργολαβίας για την καθαριότητα και τη συντήρηση του πράσινου του Δήμου, και μάλιστα κομματιασμένη σε δύο εργολαβίες των 37.200 ευρώ, που βρίσκεται στα όρια της απευθείας ανάθεσης σε εργολάβο, ενώ από αυτό το ποσό και πάνω απαιτείται δημόσιος διαγωνισμός.

Με απλά λόγια, η δημοτική αρχή:

  • Συνεχίζει την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και του πράσινου, με γνωστά αποτελέσματα.
  • Αναθέτει απευθείας σε εργολάβο υπηρεσίες πρασίνου και καθαριότητας αξίας 75.000 ευρώ.
  • Αποφασίζει να το κάνει, εν κρυπτό, 16 Αυγούστου, όπου δημότες και εργαζόμενοι του Δήμου βρίσκονται σε καλοκαιρινές άδειες.

Πιστεύουν ότι θα αποφύγουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Έτσι λοιπόν και ο Δήμαρχος και το επιτελείο του επέλεξε την 16η Αυγούστου γιατί ήδη ο λαός όπου τον πετύχει, “του τα σούρνει” για την απαράδεκτη κατάσταση με τα σκουπίδια παντού στον Δήμο.

  • Πως όμως να υπερασπιστείς μια πολιτική που εργολαβοποιεί τα πάντα;
  • Πως να δικαιολογήσεις την άθλια κατάσταση με τους λόφους των σκουπιδιών που μας πνίγουν κανονικά, όταν υπηρετείς την πολιτική των εργολάβων;
  • Πώς να υπερασπιστείς την κυβέρνησή σου, την κυβέρνησή της Ν.Δ., που έχει πάψει να κάνει προσλήψεις εδώ και χρόνια και λειτουργούν οι υπηρεσίες στα όρια του προσωπικού και κύρια με συμβασιούχους;

Να είναι σίγουροι στη δημοτική αρχή ότι δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, ούτε εμείς ούτε ο λαός που βιώνει τις συνέπειες της πολιτικής τους καθημερινά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet