Λυκόβρυση Πεύκη.-: Οι τοποθετήσεις της παράταξης στο Δ.Σ. της 17ης Οκτωβρίου
Πολιτική

Λυκόβρυση Πεύκη.-: Οι τοποθετήσεις της παράταξης στο Δ.Σ. της 17ης Οκτωβρίου

Ανασκόπηση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης που διεξήχθη την Τρίτη 17 Οκτωβρίου κάνει η δημοτική παράταξη Λυκόβρυση Πεύκη.-, παραθέτοντας παράλληλα τις τοποθετήσεις της σε θέματα που συζητήθηκαν.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη σημειώνεται:

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 17ης Οκτωβρίου. Οι τοποθετήσεις της παράταξής μας. Απών και πάλι χωρίς επαρκή λόγο ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης την Τρίτη 17 Οκτωβρίου. Απουσίασε για πολλοστή φορά, χωρίς επαρκή λόγο, ο δήμαρχος Αναστάσιος Μαυρίδης. Υπήρξαν τόσο προ ημερησίας διάταξης όσο και στο πλαίσιο των τακτικών θεμάτων γόνιμες διαλογικές τοποθετήσεις και αποφάσεις. Ειδικότερα:

Ψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία 20 θετικών ψήφων (διοίκηση και τέσσερις παρατάξεις αντιπολίτευσης) και μίας δήλωσης παρουσίας ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του ΚΟΙΠΑΠ (ΟΕΥ). Εξέλιξη που μόνο οφέλη και νικητές έχει σε επίπεδο Δήμου, ΚΟΙΠΑΠ, εργαζομένων και μελών των δομών όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης, δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κωνστάντος. Τόσο στη διάρκεια της συζήτησης του θέματος όσο και με δημόσια ανακοίνωση η δημοτική μας παράταξη μέσω του επικεφαλής μας, συνεχάρη την πρόεδρο του ΚΟΙΠΑΠ, δημοτική σύμβουλο Άννα Ασπραδάκη για τη συνέπεια λόγων και πράξεων που επέδειξε. Επιπρόσθετα τονίστηκε η πολύπλευρη, θετική, πολυετής και ευεργετική στη διαμόρφωση του τελικού σχεδίου συνεισφορά της προϊσταμένης του ΚΑΠΗ Πεύκης κας Άννας Γαϊτανίδου, η οποία στο πλαίσιο άσκησης νόμιμων δικαιωμάτων της με τις ενστάσεις που άσκησε κατά παραλείψεων ή υπερβάσεων της κείμενης νομοθεσίας προηγούμενων σχεδίων ΟΕΥ και τις δικαιώσεις της σε ποσοστό 100%, υπήρξε θεμελιώδης παράγοντας για την υιοθέτηση και διασφάλιση των αρχών της αξιοκρατίας, διαφάνειας, ισότιμης μεταχείρισης και εξέλιξης όλων των εργαζομένων χωρίς διακρίσεις.

Εγκρίθηκε η τροποποίηση προϋπολογισμού του Δήμου, όπου, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η μεταφορά ποσού 120.000 ευρώ από ανεκτέλεστους κωδικούς του Δήμου για κατασκευαστικά έργα στα σχολεία, απευθείας στις δύο σχολικές επιτροπές για την κάλυψη και λειτουργικών εξόδων. Η μεταφορά αυτή γίνεται με τη θετική γνώμη της Ένωσης Γονέων του Δήμου μας στοιχείο που βάρυνε σημαντικά στην υπερψήφιση της τροποποίησης από τη δημοτική μας παράταξη.

Σε απάντηση σχετικής ερώτησης του επικεφαλής μας, η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, Άννα Ασπραδάκη, ανέφερε ότι στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου, θα εγκριθεί η παραχώρηση του ΚΑΠΗ της Άνω Πεύκης στο σκακιστικό τμήμα του Α.Ο. Πεύκης, με τη δέσμευση του Συλλόγου να παραχωρεί τον χώρο όπως τον παρέλαβε.

Σε απάντηση σχετικής ερώτησης του επικεφαλής μας, ο πρόεδρος του ΠΕΑΠ, Χρήστος Φωτίδης, δεσμεύτηκε ότι πολύ σύντομα θα αρθεί η αδικία απομάκρυνσης του κ. Ηρακλή Τσουκλείδη από τη θεατρική ομάδα και θα επιστρέψει στο δυναμικό της. Επισήμανε ότι για την απομάκρυνση δεν ήταν ενήμερος.

Σε απάντηση σχετικής ερώτησης του επικεφαλής μας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Νικολιδάκης αναφέρθηκε στις αισιόδοξες εξελίξεις ώστε μέσα από άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα (Περιφέρεια Αττικής και αρμόδιο Υπουργείο) να εξασφαλιστούν οι πόροι για τα έργα που είχαν ενταχθεί στην ΟΧΕ Βόρειου Τομέα και απορριφθεί στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020. Για τον Δήμο μας τα συγκεκριμένα έργα έχουν προϋπολογισμό σχεδόν 5.000.000 ευρώ. Ενδεικτικά αναφέρεται ο εκτεταμένος εξωραϊσμός και αναβάθμιση της διαδρομής που ξεκινά από την οδό Αγίας Βαρβάρας στη Λυκόβρυση και καταλήγει στην οδό Βρυούλων στην Πεύκη την οποία και περιλαμβάνει.

Στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση τέθηκαν ερωτήματα τόσο από συμβούλους της μειοψηφίας όσο και της πλειοψηφίας προς τον πρόεδρο του ΠΕΑΠ, Χρήστο Φωτίδη, σχετικά με το Δημοτικό Ωδείο. Σε απαντήσεις ερωτημάτων του επικεφαλής μας ο πρόεδρος του ΠΕΑΠ αρνήθηκε την ύπαρξη προνομιακής μεταχείρισης συγκεκριμένων δασκάλων του Ωδείου σε βάρος άλλων από τη διευθύντρια κα Κατερίνα Βαφειάδου, ενώ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, Γιώργος Δασκαλάκης, επιβεβαίωσε ότι και στο παρελθόν είχαν υπογραφεί από τους εργαζομένους με συμβάσεις στο ΠΕΑΠ συγκεκριμένα έγγραφα μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Αναμφίβολα αρνητική η εργασιακή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι με συμβάσεις στο ΠΕΑΠ. Επιβεβλημένη η συζήτηση ως τακτικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να υπάρξει μια διεξοδική συζήτηση, ενημέρωση και τεκμηρίωση των όποιων καταγγελιών, αν υπάρχουν.

Τέλος, στη διάρκεια της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση ο επικεφαλής μας, δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κωνστάντος στο πλαίσιο αυτονόητων θεσμικών καθηκόντων εξέφρασε την αυτοδιοικητική αλληλεγγύη στην ομόθυμη και κατηγορηματική αντίθεση του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, και του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου για την εκδήλωση «People Run 3» στο δάσος Συγγρού. Απευθύνθηκε ερώτημα προς τον δήμαρχο για μια επίσημη τοποθέτηση. Λόγω της απουσίας του, ο αναπληρωτής δημάρχου Κωνσταντίνος Νικολιδάκης τόνισε ότι ο Δήμος δεν έχει κάποια επίσημη εμπλοκή ή συμμετοχή στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Επισήμανε ότι αν κάποια σχολεία ή σωματεία λάβουν επίσημα μέρος, αυτό αφορά κάθε φορέα μεμονωμένα αφού συνεκτιμήσει όλες τις παραμέτρους.

Το ίδιο ερώτημα απευθύνθηκε και προς την ανεξάρτητη δημοτικό σύμβουλο κα Μαρίνα Πατούλη η οποία με την ιδιότητα της πρόεδρου του Ομίλου Φίλων για την Unesco Βορείων Προαστίων στηρίζει επίσημα(!) τη συγκεκριμένη διοργάνωση καλώντας κατοίκους και σωματεία να συμμετέχουν ενεργά και μαζικά. Δυστυχώς η απουσία και της κας Μαρίνας Πατούλη από τη συνεδρίαση δεν επέτρεψε την καταγραφή της επίσημης τοποθέτησής της. Ο επικεφαλής μας αναρωτήθηκε πώς θα φαινόταν σε εμάς, στον δικό μας Δήμο, εφόσον είχαμε όλες οι παρατάξεις ταχθεί αντίθετες στην πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης στην Πεύκη ή στη Λυκόβρυση, αυτοδιοικητικοί παράγοντες από άλλους Δήμους, να προσκαλούν κατοίκους και σωματεία να συμμετέχουν σε αυτή.

Καταληκτικά στο θέμα, ο επικεφαλής μας έθεσε το ερώτημα αν είναι ή όχι σαφής υπέρβαση του αυτοδιοικητικού σεβασμού και στήριξης που οφείλουμε όλες και όλοι οι αιρετοί να δείχνουμε με τις πράξεις μας σε ομόφωνες αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων η συγκεκριμένη επιλογή της κας Μαρίνας Πατούλη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet