Μόνο με το… δεξί δεν μπήκε στο 2016 το Δημ. Συμβ. Λυκόβρυσης-Πεύκης
SAMSUNG CSC
Πολιτική

Μόνο με το… δεξί δεν μπήκε στο 2016 το Δημ. Συμβ. Λυκόβρυσης-Πεύκης

Αν το ξεκίνημα της νέας χρονιάς για το Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης-Πεύκης θεωρηθεί ενδεικτικό της συνέχειας που θα ακολουθήσει, τότε μάλλον το κορυφαίο δημοκρατικό όργανο της πόλης θα ζήσει πολλές «μελανές» στιγμές εντός του 2016. Και τούτο γιατί η συνεδρίαση της Τρίτης 12 Ιανουαρίου μόνο για αυτοδιοικητικό σεμινάριο δεν ενδείκνυται…

Οι ευχές για καλή χρονιά που έσπευσαν να δώσουν όσοι δημοτικοί σύμβουλοι έλαβαν τον λόγο, μάλλον τυπικές ήταν, αφού στην πλειονότητα των περιπτώσεων ακολουθήθηκαν από «αιχμηρές» τοποθετήσεις και «μπηχτές» κατά συναδέλφων.

Μερικά παραδείγματα είναι αρκετά για να δοθεί το στίγμα του κλίματος που επικράτησε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Κατηγορίες κατά αντιδημάρχου
Βασιλική Νικολαροπούλου
Βασιλική Νικολαροπούλου

Πολίτης κατηγόρησε αντιδήμαρχο ότι βιαιοπράγησε εναντίον του, όταν πήγε σε γραφείο άλλου αντιδημάρχου να συζητήσει θέμα που τον αφορούσε (οι δηλώσεις του πολίτη αντικρούστηκαν από τον δήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας, αλλά το γεγονός αυτό καθεαυτό έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης).

«Πυρά» κατά απουσιάζοντος συμβούλου

Ο πρόεδρος του Σώματος ανέγνωσε επιστολή της συζύγου πρώην υπαλλήλου του ΠΕΑΠ (με αφορμή τη λύση της σχέσεως εργασίας του), η οποία περιείχε βαριές κατηγορίες κατά της προέδρου του συγκεκριμένου Νομικού Προσώπου κι ενώ η κα Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη απουσίαζε από τη συνεδρίαση. Μάλιστα, η δημοτική σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Βασιλική Νικολαροπούλου έσπευσε να υπερασπιστεί την επιστολογράφο, επιτιθέμενη με βαριές εκφράσεις κατά της προέδρου του ΠΕΑΠ. Μάλιστα, από τα «πυρά» της δεν γλίτωσε ούτε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, Δημήτρης Κωνστάντος, όταν επιχείρησε να υπερασπιστεί την κα Μ. Πατούλη-Σταυράκη, δίνοντας μια άλλη διάσταση στα όσα συνέβησαν με τον προαναφερόμενο υπάλληλο του ΠΕΑΠ.

Ούτε να τον κατονομάσει δεν θέλει…
Τάσος Μαυρίδης
Τάσος Μαυρίδης
Δημήτρης Κωνστάντος
Δημήτρης Κωνστάντος

Ο τελευταίος δέχθηκε «μπηχτές» από τον δήμαρχο της πόλης Τάσο Μαυρίδη, τόσο για το γεγονός ότι έσπευσε να υπερασπιστεί την πρόεδρο του ΠΕΑΠ, όσο και για το κατά πόσο ο συνδυασμός του τήρησε προεκλογικώς τα όσα προέβλεπε η σχετική νομοθεσία σχετικά με τα οικονομικά του. Το αποκορύφωμα ήταν όταν ο κ. Δ. Κωνστάντος άρχισε να τοποθετείται στο θέμα της δημιουργίας «πράσινων σημείων» στην πόλη, οπότε, στη φράση του ότι «η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων προκλήθηκε από τη μειοψηφία και όχι από τη διοίκηση» δέχθηκε την άμεση διακοπή από τον δήμαρχο. Ο τελευταίος κατηγόρησε τον κ. Δ. Κωνστάντο ότι όσα λέει είναι εκτός πραγματικότητας, ενώ σηκώθηκε από την έδρα του και αποχώρησε από την αίθουσα, λέγοντας ότι όταν ακούει κανείς τον συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο «πρέπει να κάνει τον σταυρό του και να φυλάγεται», ενώ απευθυνόμενος προς τον κ. Κωνστάντο συμπλήρωσε: «Μην μας κάνετε μήνυση και γι’ αυτό» (σ.σ.: αναφερόμενος στην αγωγή που έχει προαναγγείλει ο κ. Δ. Κωνστάντος σχετικά με το ψήφισμα της 10ης Νοεμβρίου 2015).

Ενδεικτικό του εκνευρισμού του δημάρχου σε ό,τι αφορά τον κ. Δ. Κωνστάντο είναι το γεγονός ότι ούτε μία φορά στις πολλαπλές αναφορές σε αυτόν δεν ανέφερε το όνομά του. Από την άλλη πλευρά, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Δ. Κωνστάντος δεν απάντησε «επί προσωπικού» σε καμία από τις αιτιάσεις εναντίον του.

Η «κατάντια» του Δ.Σ. και οι «ηθικοί αυτουργοί»
Προκόπης Μπελεχρής
Προκόπης Μπελεχρής
Δημήτρης Κατραμάδος
Δημήτρης Κατραμάδος

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας (Κοινωνία Ενεργών Πολιτών) Προκόπης Μπελεχρής δήλωσε ότι στη μακρόχρονη πορεία του ως δημοτικού συμβούλου δεν είχε ξαναζήσει τέτοιες καταστάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο (μίλησε για «κατάντια» και «θεσμική εκτροπή»), πρόσθεσε δε ότι, εάν σύντομα δεν ληφθούν μέτρα να αναστραφεί το κλίμα, ο ίδιος θα αναγκασθεί να αποχωρήσει. Η τοποθέτησή του, μάλιστα, εμφανώς ενόχλησε τον δημοτικό σύμβουλο της διοίκησης Δημήτρη Κατραμάδο, ο οποίος τη θεώρησε ως αιχμή προς τους νεότερους δημοτικούς συμβούλους, κάνοντας με τη σειρά του κριτική προς τους παλαιότερους συναδέλφους του και “τα όσα αρνητικά αυτοί κληροδότησαν” στο υφιστάμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Παρέμβαση επί του θέματος έκανε και ο δήμαρχος, ο οποίος είπε ότι «καθένας είναι υπεύθυνος για τη συμπεριφορά του στο Δημοτικό Συμβούλιο», προσθέτοντας ότι «όπως έχω πει και στο παρελθόν, εγώ δεν θα γίνω παιδονόμος κανενός», ενώ τόνισε ότι για την «κατάντια του Δ.Σ. υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί», τους οποίους κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να αναζητήσουν ανατρέχοντας στα πρακτικά των συνεδριάσεων.

Εσω-παραταξιακά… αδειάσματα
Ευανθία Βατσακλή-Παπαδημούλη
Ευανθία Βατσακλή-Παπαδημούλη

Και μέσα σε όλα αυτά, άσχημο κλίμα επικρατεί και στο εσωτερικό δύο εκ των πέντε δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας, το οποίο στη συγκεκριμένη συνεδρίαση εκδηλώθηκε με αφορμή τη συνάντηση που είχαν οι Μαρία Γώγου (Κοινωνία Ενεργών Πολιτών), Μανόλης Πάγκαλος (Ριζοσπαστική Ανατροπή Λυκόβρυσης-Πεύκης) και Δημήτρης Κωνστάντος (Λυκόβρυση Πεύκη.-) με τον αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο, για το ζήτημα που έχει προκύψει με το δημοτικό στάδιο Πεύκης. Τόσο η κα Β. Νικολαροπούλου, από την πλευρά της Κοινωνίας Ενεργών Πολιτών, όσο και η κα Ευανθία Βατσακλή-Παπαδημούλη, εκ μέρους της Ριζοσπαστικής Ανατροπής, κατηγόρησαν τους επικεφαλής τους ότι μετείχαν στη συγκεκριμένη συνάντηση ερήμην των υπολοίπων μελών των παρατάξεών τους. Μάλιστα, λίγο νωρίτερα, η κα Παπαδημούλη είχε ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή της στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς -όπως τόνισε- δεν την «εκφράζει» ο επικεφαλής Μ. Πάγκαλος.

Οι παραπάνω ενδεικτικές περιπτώσεις δυστυχώς δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για το πώς θα πορευθεί το εν λόγω Δημοτικό Συμβούλιο στο υπόλοιπο της θητείας του. Εκτός, κι αν οι ψυχραιμότερες φωνές (και υπάρχουν αρκετές τέτοιες στο Σώμα) καταφέρουν να επικρατήσουν, εξουδετερώνοντας τις όποιες πολιτικές παραφωνίες…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet