Αίτηση χρηματοδότησης μελετών ωρίμανσης για Δημοτικό Στάδιο Πεύκης και Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης υπέβαλε ο Δήμος
Print Friendly, PDF & Email
Αθλητισμός

Αίτηση χρηματοδότησης μελετών ωρίμανσης για Δημοτικό Στάδιο Πεύκης και Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης υπέβαλε ο Δήμος

Αίτηση χρηματοδότησης για μελέτες ωρίμανσης σημαντικών έργων υποβλήθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» από τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Πράξη με τίτλο «Μελέτες ωρίμανσης έργων του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης», που υποβλήθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας του Προγράμματος «Πολιτική Προστασία-Προστασία της Δημόσιας Υγείας-Τεχνική Βοήθεια», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΑΤ09 του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Ωρίμανση έργων και δράσεων για την υλοποίηση του Προγράμματος» συνίσταται από δύο υποέργα.

Το Υποέργο 1 αφορά στη «Μελέτη ανάπλασης Δημοτικού Σταδίου Πεύκης» με προεκτιμώμενη αμοιβή 459.657,62 ευρώ., ενώ το Υποέργο 2 αφορά στη «Μελέτη ανακατασκευής και προσθήκης καθ’ ύψος Πνευματικού Κέντρου Λυκόβρυσης» με προεκτιμώμενη αμοιβή 918.220,29 ευρώ, επισημαίνει η διοίκηση.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης και γενικός γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά:

«Αξιοποιούμε κάθε πηγή χρηματοδότησης, προκειμένου να υλοποιήσουμε σημαντικά έργα στις δύο Δημοτικές μας Ενότητες, έργα που περιλαμβάνονταν στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Ένα εξ αυτών, που συμπεριλάβαμε στην πρόταση μας προς το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του υπουργείου Εσωτερικών για την ωρίμανση μελετών είναι ένας χώρος πολιτισμού, το Πνευματικό Κέντρο “Γ.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ” στη Λυκόβρυση. Εκεί σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε τον 1ο όροφο, να προχωρήσουμε στην πλήρη ανακατασκευή του Κέντρου και στην ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου.

»Το δεύτερο, που συμπεριλήφθηκε στην πρότασή μας είναι το Δημοτικό Στάδιο Πεύκης, όπου αφού ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή αγωνιστικού χώρου με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, προχωρούμε στην κατασκευή νέων εξεδρών, αποδυτηρίων και λοιπών βοηθητικών χώρων στη βάση της υπάρχουσας προμελέτης.

»Για αυτό, υποβάλαμε πρόταση στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για την εκπόνηση οριστικής μελέτης, ενώ αναζητούμε πόρους για τη  χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια Αττικής και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet