«Αδύναμος κρίκος» στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης
Πολιτισμός

«Αδύναμος κρίκος» στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Τη σουηδική ταινία του Ronnie Sandahl «Αδύναμος κρίκος» («Svenskjävel» / «Underdog»), παραγωγής 2014, προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 1η Μαρτίου 2017, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου).

Η προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Σουηδίας στην Αθήνα, του Σουηδικού Ινστιτούτου και της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας και σε συνδιοργάνωση με το ΝΠΔΔ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ).

Η νεαρή Dino ονειρεύεται μια διαφορετική ζωή. Όπως εκατοντάδες χιλιάδες νέοι Σουηδοί άνεργοι, αφήνει τη ζωή της Σουηδίας αναζητώντας την τύχη της στο Όσλο της Νορβηγίας. H νέα της ζωή βρίσκεται όμως σε αδιέξοδο με ανατροφοδότηση προσωρινών θέσεων εργασίας, έλλειψη χρημάτων και σκληρά πάρτι. Όταν σπάει το χέρι της, καταλήγει ως οικονόμος σε μια νορβηγική οικογένεια μεσαίας τάξης, σε μια ζωή πολύ διαφορετική από τη δική της. Στο διάστημα μερικών εβδομάδων βρίσκεται στη μέση ενός τριγωνικού δράματος, ενός παιχνιδιού εξουσίας που κανείς δεν περίμενε.

Η ταινία απέσπασε το βραβείο καλύτερου νέου σκηνοθέτη στο Chicago Film Festival 2014 και το βραβείο κριτών καλύτερου σκηνοθετικού ντεμπούτου στο Zurich Film Festival 2014.

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Ronnie Sandahl

Παίζουν: Bianca Kronlöf, Henrik Rafaelsen, Mona Kristiansen κ.ά.

Διάρκεια: 97΄.

Είσοδος ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet