«Γάμος στο Περιθώριο» από την Κιν. Λέσχη
Πολιτισμός

«Γάμος στο Περιθώριο» από την Κιν. Λέσχη

Την ελληνική ταινία «Γάμος στο περιθώριο» του Βασίλη Κεσίσογλου, παραγωγής 1989 θα προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) σε συνδιοργάνωση με το ΝΠΔΔ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός «ΠΕΑΠ».

Η ταινία τιμήθηκε το 1989 στο 30ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με τα βραβεία Α΄ και Β΄ γυναικείου ρόλου στην Αλέκα Παΐζη και την Όλγα Τουρνάκη αντίστοιχα, με ειδικό βραβείο στον Σταύρο Ξενίδη για την ερμηνεία του σ΄ αυτήν την ταινία αλλά και για το σύνολο της προσφοράς του. Επίσης το 1990 στα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας του υπουργείου Πολιτισμού απονεμήθηκαν τα βραβεία Α΄ και Β΄ γυναικείου ρόλου στην Αλέκα Παΐζη και την Όλγα Τουρνάκη αντίστοιχα και η ταινία απέσπασε διάκριση ποιότητας.

Περίληψη ταινίας

Ένας 80χρονος χήρος, ο κυρ-Ηλίας, πηγαίνει στο χωριό του (το Περιθώριο, όπου επί εικοσιτέσσερα συναπτά έτη είχε διατελέσει πρόεδρος της κοινότητας) για να ψηφίσει στις δημοτικές εκλογές. Εκεί συναντάει τον παιδικό του έρωτα (τη Φωτεινή, χήρα κι αυτή). Ο νεανικός αρραβώνας τους είχε διαλυθεί από κάποια παρεξήγηση, αλλά τώρα ο έρωτάς τους αναθερμαίνεται και σκέπτονται τον γάμο, παρά την αντίθετη γνώμη της θυγατέρας της Φωτεινής. Όταν κάποια μέρα ο τρελός του χωριού διαλαλεί ένα ραντεβού τους, το ηλικιωμένο ζευγάρι πανικόβλητο παίρνει το λεωφορείο και καταφεύγει στη Δράμα.

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Βασίλης Κεσίσογλου.
Φωτογραφία: Σταύρος Χασάπης.
Μουσική: Παναγιώτης Καλατζόπουλος.
Πρωταγωνιστούν: Σταύρος Ξενίδης, Αλέκα Παΐζη.
Συμπρωταγωνιστούν: Όλγα Τουρνάκη, Βαγγέλης Καζάν, Γιώτα Φέστα, Ντίνος Αυγουστίδης, Τάσος Παλαντζίδης, Νίκος Γαροφάλλου, Ελένη Μαυρομάτη, Ζανώ Ντάνιας, Έλενα Ακρίτα και ο Δημήτρης Πουλικάκος.
Μουσική: Π. Καλατζόπουλος.
Παραγωγή μουσικής: Ευανθία Ρεμπούτσικα.
Παραγωγή: Πυξίδα Φιλμς © 1989 – Με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό ο σκηνοθέτης Βασίλης Κεσίσογλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet