Στην παραδοσιακή γιορτή του Κλήδονα, στη Λυκόβρυση, η Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη
Κοινωνία

Στην παραδοσιακή γιορτή του Κλήδονα, στη Λυκόβρυση, η Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη

Το λαϊκό έθιμο του Αγίου Ιωάννη Κλήδονα «ζωντάνεψε» το βράδυ της Παρασκευής 22 Ιουνίου 2018, στο Γυμνάσιο Λυκόβρυσης, στην όμορφη γιορτή που διοργανώνει κάθε χρόνο η Κίνηση Πολιτών Λυκόβρυσης.

Οι αναμμένες φωτιές, τα παραδοσιακά τραγούδια, με τις χαρακτηριστικές φωνές της Εύας Κανέλλη και του Γιάννη Λεμπέση και βέβαια ο χορός, έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα σε αυτό το καλοκαιρινό παραδοσιακό γλέντι στον Δήμο μας, στο οποίο συμμετείχε και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, με τους συναδέλφους της δημοτικούς συμβούλους Δημήτρη Κατραμάδο και Γιάννη Ιωαννίδη και τα μέλη του Ομίλου κυρίες Μαρία Αραμπατζή, Μαίρη Χέλμη, Λένα Μάλλα και Σόφη Χαϊδεμένου.

Η κ. Πατούλη μοιράστηκε στιγμές χαλάρωσης και ευθυμίας με τους συνδημότες της, μεταξύ των οποίων οι Γεωργία Περτέση, Νίκος και Γαρυφαλιά Κουφοκώστα, Βαγγέλης και Ασπασία Κιούση, Δημήτρης Νεράιδας, Μάρκος και Στέλλα Καραβά, Νεκταρία Δημητρακοπούλου, Ιωάννα Μπάλλα, Γιώργος Κουσίσης, Μαρία Κουσίση, Περικλής Γουίλιαμσον, Γιάννης Καλαμπαλίκης, Παναγιώτης Αγγελικόπουλος, Σταυριανή Στεφάνου, Νίκος Δούκας, Νίκη Δούκα, Υρώ Δούκα, Χρήστος Μόσχος, Βασιλική Μόσχου, Άκης Στεφανογιάννης, Βασίλης Γκλέτσος, Ιωάννα Τακάκη και Όλγα Κολοκοτρώνη.

Στο τέλος της όμορφης παραδοσιακής βραδιάς η κ. Πατούλη δήλωσε:

«Το λαϊκό έθιμο του Κλήδονα, με ρίζες στην αρχαιότητα, αναβιώνει με ξεχωριστό τρόπο στον Δήμο μας χάρη στην ετήσια παραδοσιακή γιορτή της Κίνησης Πολιτών Λυκόβρυσης.

»Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές αυτού του γλεντιού, καθώς μας δίνουν την αφορμή να ξεφύγουμε για λίγο από την απαιτητική καθημερινότητά μας και να βρεθούμε όλοι μαζί, σαν μια χαρούμενη παρέα, αλλά και μας υπενθυμίζουν ότι αυτά που μας κρατούν ενωμένους, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς, είναι τα ήθη και έθιμά μας, το οποία οφείλουμε να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet