Φόρο τιμής στον Μανόλη Αναγνωστάκη απέδωσε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης
Πολιτισμός

Φόρο τιμής στον Μανόλη Αναγνωστάκη απέδωσε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Τον ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη τίμησε το ΝΠΔΔ «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης με αφορμή τη συμπλήρωση 12 χρόνων από τον θάνατό του. Η εκδήλωση προς τιμήν του μεγάλου Έλληνα ποιητή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Νοεμβρίου σε αίθουσα του Δήμου κάτωθεν του Δημοτικού Θεάτρου Πεύκης που φέρει το όνομά του.

Τη ζωή και το έργο του τιμώμενου ποιητή παρουσίασε ο δρ. Φιλοσοφίας, επ. σχολικός σύμβουλος Φιλολόγων Κωνσταντίνος Αθανασάτος, ενώ ποιητικά και κριτικά κείμενά του απέδωσε η ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, επεσήμανε σχετικά: «Ήταν πραγματικά μία εξαιρετική βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο μας ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη που είχαμε τη χαρά να είναι συμπολίτης μας επί σειρά ετών στην Πεύκη. Για την πορεία της ζωής του και το ανεξάντλητο έργο του μάς μίλησε με μεστό λόγο, βοηθώντάς μας να δημιουργήσουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα ανάμεσα στον άνθρωπο Μανόλη Αναγνωστάκη και τον ποιητή, ο καθηγητής Κωνσταντίνος Αθανασάτος. Μέσα από τη χαρακτηριστική φωνή της ηθοποιού Εύας Κοταμανίδου ταξιδέψαμε στα ποιητικά κείμενα του μεγάλου μας ποιητή. Στόχος του Δήμου και του Νομικού του Προσώπου ΠΕΑΠ είναι, μέσα από μία σειρά πολιτισμικών δρώμενων και αναφορών που προσφέρονται στο φιλότεχνο κοινό της πόλης με ελεύθερη είσοδο, η ψυχαγωγία, αλλά και τα δημιουργικά εναύσματα πολιτισμού».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΕΑΠ, Χρήστος Φωτίδης, τόνισε: «Μία ιδιαίτερη εκδήλωση στη μνήμη του σπουδαίου Μανόλη Αναγνωστάκη στην ομώνυμη αίθουσα του Δήμου μας. Τιμή μας που παρευρέθηκε, μεταξύ άλλων, ο γιος του ποιητή, Ανέστης!”

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet