Γιώργος Πατούλης: Τα παιδιά μας οι καλύτεροι «πρεσβευτές» καλών πρακτικών και στην ανακύκλωση
Κοινωνία

Γιώργος Πατούλης: Τα παιδιά μας οι καλύτεροι «πρεσβευτές» καλών πρακτικών και στην ανακύκλωση

Σε ατμόσφαιρα γιορτής, στο κατάμεστο Γυμναστήριο της Κοκκινιάς Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, η τελετή απονομής των επάθλων στους μαθητές που κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις στο Μεγάλο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης «We Go Green Maroussi», αλλά και σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Στον διαγωνισμό, που διεξήχθη από 12 Νοεμβρίου 2018 μέχρι 12 Απριλίου 2019, 4.287 μαθητές από 23 σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Αμαρουσίου συγκέντρωσαν συνολικά 21.620 κιλά ανακυκλώσιμα υλικά ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού. 

Καλωσορίζοντας τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, ο δήμαρχος συνεχάρη τη σχολική κοινότητα της πόλης που, για δεύτερη χρονιά, αγκάλιασε με θέρμη την εκπαιδευτική περιβαλλοντική πρωτοβουλία, υπογραμμίζοντας:

«Τα αποτελέσματα αυτής της κοινής μας προσπάθειας, Δήμου, εταιρείας ανακύκλωσης ΑΝΑΜΕΤ, δασκάλων, καθηγητών και φυσικά των μαθητών, είναι θεαματικά. Και είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό που βλέπουμε σήμερα τα πιο μικρά παιδιά να είναι για δεύτερη χρονιά οι πρωταθλητές σε αυτόν τον σχολικό διαγωνισμό ανακύκλωσης.

»Επενδύουμε στη στενή και αγαστή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, προκειμένου να καλλιεργήσουμε στη νέα γενιά την αγάπη και τον σεβασμό για το περιβάλλον. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης από μικρή ηλικία και στην εξοικείωση των νέων μας με την ιδέα της ανακύκλωσης είναι πολύ σημαντικός.

»Το Μαρούσι και η Αττική θα συνεχίσουν να αναλαμβάνουν καινοτόμες πρωτοβουλίες, έχοντας στο επίκεντρο τα παιδιά μας, που μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές καλών πρακτικών για την ποιοτική και την ποσοτική βελτίωση τη ανακύκλωσης».                

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η πρόεδρος της Δημοτικής  Σχολικής Επιτροπής Δήμου Αμαρουσίου και πρόεδρος της Επιτροπής του Διαγωνισμού, Ελένη Λέκκα-Καλαντζάκη, ο πρόεδρος της Β/βάθμιας Επιτροπής Παιδείας, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο διευθυντής Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της ΑΝΑΜΕΤ, Ευριπίδης Κορρές, ο εκπρόσωπος των σχολείων Α/βάθμιας Εκπαίδευσης, διευθυντής του 15ου Δημοτικού Σχολείου και μέλος του Διαγωνισμού, Βασίλης Παπαλόης, ο εκπρόσωπος των σχολείων Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, υποδιευθυντής του 2ου Λυκείου, Γεώργιος Παπαγιάννης, η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, εκπαιδευτικός Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Οι επιδόσεις ανά μαθητή των πρώτων 5 σχολείων έχουν ως εξής:

  • 1η θέση: 5ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου, 53,591 κιλά ανά μαθητή.
  • 2η θέση: 16ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου,48,488 κιλά ανά μαθητή.
  • 3η θέση:15ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, 20,280 κιλά ανά μαθητή.
  • 4η θέση:6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, 15,503 κιλά ανά μαθητή.
  • 5η θέση:2ο Γενικό Λύκειο Αμαρουσίου, 15,198 κιλά ανά μαθητή.  

Τα παραπάνω πέντε σχολεία που πέτυχαν τη μεγαλύτερη αναλογία κιλών ανακυκλώσιμων υλικών ανά μαθητή παρέλαβαν κύπελλο και δίπλωμα συμμετοχής από τον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη και χρηματικό έπαθλο αξίας από 700 ευρώ μέχρι 3.000 ευρώ.

Μετάλλιο και χρηματικό έπαθλο αξίας από 600 ευρώ μέχρι 200 ευρώ παρέλαβαν τα σχολεία που κατετάγησαν μεταξύ 6ης και 10ης θέσης.

Αναμνηστική πλακέτα έλαβαν όλα τα σχολεία που κατετάγησαν μετά τη 10η θέση, ενώ σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, ανεξάρτητα από το αν κατετάγησαν ή όχι, τους απονεμήθηκε δίπλωμα συμμετοχής.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο γενικός διευθυντής της ΑΝΑΜΕΤ, Νίκος Δούσης,  ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Βραχνός και Επαμεινώνδας Γαρδέλης.                        

Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά το προσωπικό της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου και του δημοτικού ασθενοφόρου, καθώς και το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου, για τη συμβολή τους στη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet