Ενίσχυση του πρασίνου στο Ψαλίδι Αμαρουσίου ζητεί ο τοπικός σύλλογος
Print Friendly, PDF & Email
Ποιότητα Ζωής

Ενίσχυση του πρασίνου στο Ψαλίδι Αμαρουσίου ζητεί ο τοπικός σύλλογος

Με αφορμή την κοπή δένδρων σε σημεία του Ψαλιδίου Αμαρουσίου ο Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ψαλιδίου Αμαρουσίου «Ζωοδόχος Πηγή» ζητεί από τον Δήμο Αμαρουσίου την ενίσχυση του πρασίνου στην περιοχή με τη φύτευση κι άλλων δένδρων στα πεζοδρόμια και τους ελεύθερους χώρους.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος επισημαίνει:

Το τελευταίο διάστημα, γίναμε μάρτυρες της κοπής μεγάλων δένδρων σε πεζοδρόμια της γειτονιάς μας. Σε δύο περιπτώσεις, στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Κω και, πιο πρόσφατα, στη συμβολή των οδών Πέλικα και Αιγαίου, με ευθύνη του Δήμου Αμαρουσίου κόπηκαν μεγάλα δένδρα, γεγονός που ξεσήκωσε, δικαιολογημένα, τις διαμαρτυρίες των κατοίκων του Ψαλιδίου.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο Σύλλογός μας αντέδρασε, άμεσα, απευθυνόμενος στις αρμόδιες Υπηρεσίες και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του Δήμου Αμαρουσίου. Η απάντηση ήταν ότι στην μεν πρώτη περίπτωση η κοπή των δένδρων ήταν επιβεβλημένη, λόγω επικινδυνότητας (ήταν πιθανή η πτώση τους λόγω γήρανσης), στη δε άλλη, στη συμβολή των οδών Πέλικα & Αιγαίου, η κοπή των πεύκων είχε εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο από το έτος 2018, μετά από αίτημα κατοίκου, με το αιτιολογικό ότι οι ρίζες τους προξενούσαν ζημιά στο πεζοδρόμιο και τη μάντρα της παρακείμενης κατοικίας.

Ο Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ψαλιδίου Αμαρουσίου «Ζωοδόχος Πηγή» προφανώς και δεν νομιμοποιείται να αμφισβητήσει τις νόμιμες και αιτιολογημένες παρεμβάσεις του Δήμου στο πράσινο της πόλης μας, όμως, νομιμοποιείται να ζητήσει την ενίσχυση του πρασίνου της περιοχής μας με τη φύτευση και άλλων δένδρων στα πεζοδρόμια και τους ελευθέρους χώρους του Ψαλιδίου και, κυρίως, με τη μέριμνα για το πότισμά τους, τους θερινούς μήνες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet