Ενότητα: Για τα «σκουπίδια» η ΣΜΠΕ για το «The Mall Athens»
Ποιότητα Ζωής

Ενότητα: Για τα «σκουπίδια» η ΣΜΠΕ για το «The Mall Athens»

Συνέντευξη Τύπου με θέμα την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για τη νομιμοποίηση του «The Mall Athens» παραχώρησε η δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι σήμερα, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016, στο δημαρχείο Αμαρουσίου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης παρουσιάστηκαν στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης και των τοπικών συλλόγων, οι θέσεις της παράταξης για τη ΣΜΠΕ και οι λόγοι για τους οποίους προτείνει την απόρριψή της.

Ο επικεφαλής της παράταξης Λευτέρης Μαγιάκης κατέκρινε τη μελέτη, επειδή, όπως ανέφερε, επικεντρώνεται στα χωροταξικά ζητήματα και όχι στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την ανέγερση του «The Mall Athens». Τη χαρακτήρισε «μηδαμινής αξίας» επισημαίνοντας ότι: «Υπάρχουν προδιαγραφές από το υπουργείο Περιβάλλοντος για τη σύνταξη των συγκεκριμένων μελετών. Αυτές δεν τηρούνται σε καμία περίπτωση από τη ΣΜΠΕ, η οποία αντιστρατεύεται την κοινή λογική. Για αυτούς τους λόγους πρέπει να απορριφθεί. Είναι για τα σκουπίδια».

Επεσήμανε, επίσης, την ανάγκη καταβολής αντισταθμιστικών οφελών από πλευράς της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ακινήτου Lamda Development, ως αποζημίωση για τις «μη αναστρέψιμες περιβαλλοντικές ζημιές στην ευρύτερη περιοχή». «Με τη βούλα της απόφασης του ΣτΕ παρανόμησε η συγκεκριμένη εταιρεία. Ο νόμος πρέπει να είναι ισότιμος για όλους», τόνισε. Το ποσό που θα κληθεί να καταβάλλει η Lamda Development ως αντισταθμιστικό όφελος, σύμφωνα με την πρόταση της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, θα αντιστοιχεί στο 2% του τζίρου του «The Mall Athens».

Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης, Κατερίνα Ψάλτη, τόνισε ότι η απόφαση του ΣτΕ ήταν «ξεκάθαρα ακυρωτική» για την οικοδομική άδεια του The Mall Athens, «χωρίς να αφήνει περιθώρια νομιμοποίησης». Επισήμανε, ακόμη, ότι η έγκριση του πρώτου ΕΧΣ (Ειδικού Χωρικού Σχεδίου) στην Ελλάδα θα δρομολογήσει περαιτέρω εξελίξεις, τόσο στο Μαρούσι όσο και σε άλλες περιοχές. «Όλοι ενωμένοι πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε προς όφελος του Δήμου» κατέληξε.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη μελέτη έχει τεθεί προς διαβούλευση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από τις 29 Αυγούστου 2016.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet