Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΤΑΙΠΕΔ
Ποιότητα Ζωής

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΤΑΙΠΕΔ

Την άμεση αναστολή του ανοικτού δημόσιου διαγωνισμού που πρόκειται να διενεργηθεί (7/2/2014) για την εκμετάλλευση του ΧΕΥ της Νερατζιώτισσας εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αμαρουσίου, χαρακτηρισμένου ως Χώρος Εγκατάστασης Υποστήριξης (ΧΕΥ), ζήτησε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου) αντιπροσωπεία του Δήμου.

Με ομόφωνη απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου τάσσεται ενάντια στη διαδικασία αξιοποίησης που θέλει να επιβάλει το ΤΑΙΠΕΔ στους ελεύθερους ΧΕΥ πλησίον της Αττικής Οδού (ΧΕΥ Λεωφόρου Κηφισίας, Σταθμού Νερατζιώτισσας, Α.Κ. Κύμης). Παράλληλα, το Σώμα ενέκρινε ομόφωνα την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών, προκειμένου να παραμείνουν ελεύθεροι οι αδόμητοι χώροι συνολικά δεκαεπτά και πλέον στρεμμάτων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αμαρουσίου, την αλλαγή των χρήσεων γης σε κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους, καθώς και την προσπάθεια ακύρωσης του πλειστηριασμού των ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος αναμένεται να γίνει αύριο 7 Μαρτίου 2014.

Εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, που λόγω κωλύματος δεν μπόρεσε να συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης παρέδωσε στο Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζοντας την έντονη αντίδραση της διοίκησης για το γεγονός ότι δεν προηγήθηκε ενημέρωση και δεν δόθηκε η δυνατότητα διατύπωσης γνώμης σχετικά με την εκμετάλλευση των συγκεκριμένων χώρων, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας με τον φορέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Του ψηφίσματος είχε προηγηθεί επιστολή του δημάρχου Γιώργου Πατούλη προς τον πρόεδρο του Ταμείου Κωνσταντίνο Μανιατόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Εμίρη, στην οποία έθετε ως αυστηρές προϋποθέσεις από μέρους του Δήμου Αμαρουσίου για την εκμετάλλευση των συγκεκριμένων χώρων:

  1. Τη μη επιβάρυνση του ήδη επιβαρυμένου οικιστικού περιβάλλοντος.
  2. Τη μη μετατροπή της χρήσης τους επί τω χείρω, ειδικά εάν η εκμετάλλευσή τους συνδέεται με τη δημιουργία εμπορικών, ξενοδοχειακών κ.λπ. επιχειρήσεων, που εκ των πραγμάτων θα επιβαρύνουν το ήδη επιβαρυμένο υπερτοπικό κέντρο της πόλης.
  3. Να μην επαναληφθεί το φαινόμενο ανοικοδόμησης χωρίς αντισταθμιστικά για τους κατοίκους του Αμαρουσίου οφέλη σε πράσινο και κοινόχρηστους χώρους, καθώς το Μαρούσι ακόμη και σήμερα είναι αποδέκτης των δυσμενών συνεπειών του Ολυμπιακού Νόμου που το μετέτρεψε σε μία απέραντη τσιμεντούπολη.
  4. Να παραχωρηθούν άμεσα στον Δήμο ακίνητα ιδιοκτησίας του ΤΑΙΠΕΔ για να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου και στάθμευσης, προκειμένου να διατηρηθεί η ισορροπία μεταξύ της εκμετάλλευσης που επιδιώκεται και της ανάγκης ύπαρξης κοινοχρήστων.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας προς το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ συμμετείχαν εκ μέρους της διοίκησης ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Σμυρνής και ο δημοτικός σύμβουλος Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης. Επίσης συμμετείχαν από τη μείζονα μειοψηφία ο κ. Κωνσταντίνος Βλάχος και από την ελάσσονα μειοψηφία οι κ.κ. Ελευθέριος Μαγιάκης, Πέτρος Κούκουζας, Δημήτρης Πολυχρονιάδης και η κ. Κατερίνα Ψάλτη, ενώ εκ’ μέρους του ΔΣ του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ψαλιδίου «Η Ζωοδόχος Πηγή» συμμετείχαν η κ. Γεωργία Σκορδίλη και ο κ. Άρης Κωστούλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet