“Ραντεβού” στο ΤΑΙΠΕΔ
Ποιότητα Ζωής

“Ραντεβού” στο ΤΑΙΠΕΔ

Με παράσταση διαμαρτυρίας-παρέμβαση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014, αντιδρά σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, προκειμένου να αποτρέψει την πώληση και γενικότερα οικοδόμηση των τριών ακινήτων του Ταμείου που βρίσκονται στα όρια του Δήμου. Η ομόφωνη απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση του Σώματος την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014, όπου συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα, καθώς την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί η προσπάθεια εκποίησης του ενός εκ των τριών ακινήτων (αυτού που βρίσκεται έναντι του σταθμού της Νερατζιώτισσας).

Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πλην της παρέμβασης στο ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να ακυρωθεί η πώληση, περιλαμβάνει επίσης την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και η αλλαγή χρήσης στις περιοχές των ακινήτων, σε κοινόχρηστους-κοινωφελείς.

Ανυποχώρητο δηλώνει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στην περαιτέρω πολεοδομική επιβάρυνση 
της πόλης, η οποία πλέον επιχειρείται μέσω ΤΑΙΠΕΔ.

Οι φόβοι που εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Σώμα είναι ότι οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ θα εντάσσονται στη λογική του περίφημου “fast track”, με αποτέλεσμα σύντομα τα εν λόγω ακίνητα να περάσουν σε χέρια ιδιωτών, οι οποίοι θα τα εκμεταλλευτούν με τρόπο που δεν λαμβάνει υπόψη την ήδη μεγάλη πολεοδομική επιβάρυνση του Αμαρουσίου.

Από πλευράς δημοτικής αρχής, ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης κατέστησε σαφές ότι δεν επιτραπεί με κανέναν τρόπο η περαιτέρω επιβάρυνση της πόλης, η οποία “μετρά πληγές” από τους γνωστούς ολυμπιακούς νόμους.

Η μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, παρά τις επιμέρους διαφορετικές προσεγγίσεις που εξέφρασε, ήταν από τις λίγες φορές που δήλωσε ομόφωνα τη συμπόρευσή της με τη διοίκηση, δηλώνοντας μάλιστα ότι θα παραστεί και στην προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας την προσεχή Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι στην επίσημη σελίδα του ΤΑΙΠΕΔ από τα πέντε συνολικά ακίνητα που περιγράφονται υπό τον τίτλο «Χώροι Εγκαταστάσεων Υποστήριξης (σε εξέλιξη)», τα τρία εξ αυτών βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Αμαρουσίου, τα οποία προσδιορίζονται ως «Χώροι Εγκαταστάσεων Υποστήριξης της Αττικής Οδού» και είχαν απαλλοτριωθεί υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου βάσει του νόμου 2445/1996, με στόχο να αποτελέσουν υποστηρικτικούς χώρους του έργου και εν συνεχεία να μετατραπούν σε χώρους στάθμευσης με ορισμένες εμπορικές χρήσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet