Ο Δ. Στρατούλης στο Μαρούσι – Συναντήσεις με τον εμπορικό κόσμο της πόλης
Επιχειρήσεις – Αγορά

Ο Δ. Στρατούλης στο Μαρούσι – Συναντήσεις με τον εμπορικό κόσμο της πόλης

Ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της Πολιτικής Γραμαμτείας της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε.), συνοδευόμενος από τον Λευτέρη Μαγιάκη, μέλος του Τμήματος Αυτοδιοίκησης της ΛΑ.Ε. και δημοτικό σύμβουλο Αμαρουσίου, καθώς και από μέλη της Τοπικής Επιτροπής της ΛΑ.Ε., συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 13 Σεπτεμβρίου 2018 με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου, Γιάννη Νικολαράκο. Εν συνεχεία, το κλιμάκιο της ΛΑ.Ε. περιόδευσε στους εμπορικούς πεζόδρομους του Αμαρουσίου.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου, Γιαννης Νικολαράκος, ενημέρωσε αναλυτικά το κλιμάκιο της ΛΑ.Ε. για τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου στο Μαρούσι, κυρίως, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του κ. Στρατούλη, για τη μείωση του κύκλου εργασιών τους «λόγω μείωσης από τις πολιτικές λιτότητας της αγοραστικής δύναμης των μικρομεσαίων λαϊκών εισοδημάτων, της λειτουργίας τεράστιων εμπορικών αλυσίδων στην περιοχή (Mall, Golden Hall κτλ.), της αδυναμίας πρόσβασης των καταναλωτών στους εμπορικούς δρόμους του Αμαρουσίου λόγω έλλειψης πάρκινγκ». Επίσης, ανέφερε ότι «η κατάσταση αυτή και οι υπέρμετρες φορολογικές κι ασφαλιστικές επιβαρύνσεις οδηγούν πολλούς εμπόρους και καταστηματάρχες σε αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, σε υπερχρέωση και πολλές φορές σε λουκέτο».

Ο κ. Δ. Στρατούλης ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Οι εξαγγελίες ΤσίπραΜητσοτάκη στη ΔΕΘ για ασφαλιστικές και φορολογικές ελαφρύνσεις των μικρομεσαίων εισοδημάτων είναι ψίχουλα μπροστά στη λεηλασία που υφίσταται στα οκτώ μνημονιακά χρόνια. Εξάλλου τελούν όλες υπό την αίρεση σύμφωνης γνώμης των δανειστών και -σε περίπτωση άρνησής τους- Τσίπρας και Μητσοτάκης έχει αποδειχτεί ότι δεν θέλουν και δεν μπορούν να υλοποιήσουν τις εξαγγελίες τους με μονομερείς ενέργειες.

»Η ΛΑ.Ε. προτείνει μέτρα αντιμετώπισης της ανεξέλεγκτης επέκτασης των μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων, που πνίγουν το τοπικό εμπόριο, επαναφορά της Κυριακής – αργίας στα καταστήματα, ουσιαστική και πραγματική μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεών τους, θέσπιση ακατάσχετου εταιρικού λογαριασμού και σεισάχθεια (διαγραφή και γενναίες ρυθμίσεις) σε τραπεζικά και άλλα συσσωρευμένα χρέη τους, εφόσον δεν μπορούν αποδεδειγμένα να τα εξυπηρετήσουν, και νομοθέτηση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας. Επίσης, επαναφορά του κατώτατου μισθού και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και σταμάτημα των μειώσεων στις συντάξεις, αλλά και σταδιακή αποκατάστασή τους, ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο ζωής των λαϊκών στρωμάτων και να αυξηθεί η λαϊκή κατανάλωση».

Μετά τη συνάντηση, το κλιμάκιο της ΛΑ.Ε. περιόδευσε για πολύ ώρα στους εμπορικούς πεζόδρομους της πόλης, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από εκατοντάδες εμπόρους, καταναλωτές και περαστικούς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet