Πουλήθηκε για 204 εκατ. ευρώ το νοσοκομείο «Υγεία»
Επιχειρήσεις – Αγορά

Πουλήθηκε για 204 εκατ. ευρώ το νοσοκομείο «Υγεία»

Την κυριαρχία της στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας στην Ελλάδα εγκαθιδρύει η CVC Capital Partners, η οποία όπως φαίνεται, μετά από την εξαγορά του Metropolitan Hospital και του «Ιασώ» General, θα αποκτήσει και τον έλεγχο του ομίλου «Υγεία», στο Μαρούσι.

Το διοικητικό συμβούλιο της MIG  ανακοίνωσε ότι έκανε δεκτή τη βελτιωμένη προσφορά της CVC, ύψους περίπου 204 εκατ. ευρώ ή 0,95 ευρώ ανά μετοχή, για την αγορά του ποσοστού 70,38% που κατέχει στον όμιλο «Υγεία». Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από τη γενική συνέλευση των μετόχων της MIG και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η CVC θα καταστεί κυρίαρχη στον κλάδο των γενικών κλινικών ελέγχοντας εταιρείες με συνολικό μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 20%.

H θέση της CVC αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο τους επόμενους μήνες, καθώς η εταιρεία μέσω του επενδυτικού οχήματός της για την χώρα μας (Hellenic Healthcare) φέρεται έτοιμη να συμμετάσχει στον διαγωνισμό της Τράπεζας Πειραιώς για το «Ερρίκος Ντυνάν». Την ίδια στιγμή επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία ετοιμάζει και την πρώτη της επένδυση εκτός Αθήνας, εξετάζοντας την εξαγορά κλινικών στη Βόρεια Ελλάδα.

Η δημιουργία ενός ισχυρού ομίλου στον χώρο των ιδιωτικών κλινικών αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για τη CVC. Αυτό φάνηκε και από την ταχύτητα με την οποία απάντησε στην «αντιπρόταση» που κατέθεσε μόλις το προηγούμενο Σάββατο ο όμιλος Αποστολόπουλου, ανεβάζοντας το τίμημα που προσέφερε αρχικά.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Αποστολόπουλου, που ελέγχει το Ιατρικό Αθηνών, κατέθεσε μη δεσμευτική προσφορά ύψους 0,95 ευρώ ανά μετοχή με τη χρηματοδότηση της αμερικανικής HIG Capital International, υπό την αίρεση όμως της διενέργειας οικονομικού και νομικού ελέγχου. Η CVC κάλυψε τη διαφορά στα προσφερόμενα τιμήματα, προσφέροντας και αυτή 0,95 ευρώ ανά μετοχή, από 0,92 ευρώ που προσέφερε αρχικά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και έτσι «κλείδωσε» τη συμφωνία.

Έρχονται ανακατατάξεις στον χώρο της Υγείας

Το μπαράζ των εξαγορών από τη CVC πυροδοτεί εξελίξεις στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας. Οι κινήσεις της επενδυτικής εταιρείας, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, πυροδοτούν τα αντανακλαστικά και άλλων funds που θέλουν χτίσουν μια θέση στον κλάδο.

Το πόσο έντονος θα είναι ο ανταγωνισμός θα φανεί στην πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν», η οποία όπως φαίνεται προσελκύει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από 20 τουλάχιστον υποψήφιους επενδυτές. Μέχρι τα τέλη του μήνα αναμένεται να γνωρίζουμε και τις όποιες συμμαχίες θα δημιουργηθούν μεταξύ εγχώριων «παιχτών» και ξένων funds για τον σκοπό αυτό.

Πηγή: insider.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet