Έτοιμο το 18ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Έτοιμο το 18ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου

Παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, έγινε ο τελικός έλεγχος από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου στις εγκαταστάσεις που θα φιλοξενούν πλέον το 18ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου, ήτοι των νέων αιθουσών και του διαμορφωμένου προαυλίου χώρου, όπως ενημερώνει η διοίκηση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο δήμαρχος, μετά το πέρας του σχετικού ελέγχου και ειδικής ενημέρωσης από τους εποπτεύοντες του έργου, παρέδωσε τα «κλειδιά» στη διευθύντρια του νηπιαγωγείου, Θεοδώρα Κωνσταντινοπούλου και της ευχήθηκε «καλή δύναμη στο έργο της», σημειώνοντας τη βούληση της δημοτικής αρχής να επιλύει προβλήματα πολλών ετών που ταλαιπωρούσαν τους Μαρουσιώτες, «όπως αυτό της στέγασης του 18ου Νηπιαγωγείου και ταυτόχρονα και της δίχρονης προσχολικής αγωγής».

Στη συνέχεια ο κ. Αμπατζόγλου, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Αποδεικνύουμε σήμερα, πως η παραπληροφόρηση και η μιζέρια κάποιων δεν είναι αρκετή για να αλλοιώσει την πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από ένα ολοκαίνουργιο 18ο Νηπιαγωγείο που θα στεγάσει και τον θεσμό της δίχρονης προσχολικής αγωγής, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του υπουργείου Παιδείας και του ΚτΥπ. Στηρίζουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο και υπηρεσία τη Μαρουσιώτικη οικογένεια και την εκπαιδευτική κοινότητα και κύριο μέλημά μας είναι η κοινωνική συνοχή. Τα ψέματα αυτών των λίγων που προσπαθούν να διχάσουν, θα βρίσκουν τοίχο διότι τα έργα μας είναι η αδιάψευστη απάντησή μας. Παρά τη δύσκολη υγειονομική περίοδο που διανύουμε, θα συνεχίσουμε να εκτελούμε πιστά το τεχνικό μας πρόγραμμα και να μεριμνούμε ισότιμα για κάθε περιοχή της πόλης μας».

Παρόντες κατά τη διαδικασία παραλαβής του νέου 18ου Νηπιαγωγείου ήταν ακόμη ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Παναγιώτης Σαγρής και η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Ελένη Βλάχου-Σταματάκη.

Η δημοτική αρχή σημειώνει πως εντός των επομένων ημερών παραδίδεται το 6ο Νηπιαγωγείο στο Νέο Μαρούσι, το 10ο και 13ο Νηπιαγωγείο στις Εργατικές Κατοικίες, και εντός του Δεκεμβρίου ολοκληρώνονται οι εργασίες για το 5ο Νηπιαγωγείο στο κέντρο Αμαρουσίου, ενώ βρίσκεται ήδη σε λειτουργία το νέο παράρτημα του 3ου και 12ου Νηπιαγωγείου στην Κοκκινιά.

Όλες οι νέες υποδομές Νηπιαγωγείων έχουν σχεδιαστεί -βάσει προδιαγραφών του υπουργείου Παιδείας και του ΚτΥπ- έτσι ώστε να εξυπηρετήσουν τον θεσμό της προσχολικής αγωγής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet