Αναστολή έκδοσης των «προνομιούχων» οικοδομικών αδειών και στο Μαρούσι
Κοινωνία

Αναστολή έκδοσης των «προνομιούχων» οικοδομικών αδειών και στο Μαρούσι

Τη μερική αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στα διοικητικά όρια της πόλης αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, σε όσες περιπτώσεις γίνεται χρήση των άρθρων 10 παρ. 1, 15 παρ. 8, 19 παρ. 2 και του άρθρου 25 παρ. 1 του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ) και ιδιαίτερα στη σωρευτική χρήση αυτών, που επιτρέπουν τη χορήγηση ευεργετημάτων ύψους (bonus) για κτήρια που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια που ορίζει ο ΝΟΚ.

Ειδικότερα, το Δ.Σ., στη συνεδρίαση της Δευτέρας 13 Μαΐου, ενέκρινε την εισήγηση του δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου προκειμένου να σταματήσει η έκδοση αδειών οι οποίες κάνουν συσσώρευση εκμετάλλευσης των 4 αυτών άρθρων του ΝΟΚ ή και αυτοτελώς, που οδηγεί σε υπερδόμηση καταχρηστική, μέχρι η Ολομέλεια του ΣτΕ λάβει την οριστική απόφαση, μετά την πρωτόδικη απόφαση του Ε’ Τμήματος το οποίο έκρινε ορισμένες διατάξεις του ν. 4067/2012 (ΝΟΚ) ως αντισυνταγματικές.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Αμαρουσίου υπογράμμισε: «Η τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα του ν. 4067/2012 κινείται ναι μεν στη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα και συνεπώς είναι μονόδρομος η αναστολή των οικοδομικών αδειών, καθώς η αλόγιστη χρήση των ευεργετημάτων που υιοθετεί θα φέρει επιπλέον υπερδόμηση στον ήδη επιβαρυμένο οικιστικό ιστό, η οποία θα πλήξει την πόλη και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Συντασσόμαστε με τις αποφάσεις της ΚΕΔΕ και όλων των Δήμων της χώρας, ώστε να διαφυλάξουμε το πολεοδομικό και περιβαλλοντικό ισοζύγιο που θέτουν σε κίνδυνο οι επίμαχες διατάξεις του ΝΟΚ και να αποτρέψουμε την περαιτέρω περιβαλλοντική υποβάθμιση στην πόλη μας. Εξάλλου, ο Δήμος μας ήδη έχει ενταχθεί στη διαδικασία εκπόνησης και έγκρισης Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου, το οποίο θα αποτελέσει και το πρώτο επίπεδο πολεοδομικού σχεδιασμού για το σύνολο των διοικητικών ορίων του Δήμου μας».

Σημειώνεται ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν θίγει και δεν αναστέλλει την έκδοση των οικοδομικών αδειών που εκδίδονται βάσει του συντελεστή δόμησης της εκάστοτε περιοχής. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet