“Απαράδεκτες συνθήκες εργασίας” καταγγέλλει Σωματείο Εργαζομένων
Κοινωνία

“Απαράδεκτες συνθήκες εργασίας” καταγγέλλει Σωματείο Εργαζομένων

Για σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον Δήμο Αμαρουσίου στην εκτέλεση των καθηκόντων τους αναφέρεται σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων. Σε αυτήν, μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για “απαράδεκτες συνθήκες” στο αμαξοστάσιο του Δήμου, για “καθυστέρηση” στη χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας και σε άλλες “ασάφειες” από πλευράς της διοίκησης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου:

Την Τετάρτη 26/11/2014 το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, με απόφαση του, πραγματοποίησε κινητοποίηση στα εξωτερικά συνεργεία και στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου (καθαριότητα, πράσινο και αμαξοστάσιο) με σκοπό τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο αμαξοστάσιο, την απαράδεκτη «καθυστέρηση;» όσο αφορά τα μέσα ατομικής προστασίας και συγκεκριμένα τα ρούχα, την ακαταλληλότητα των οχημάτων, αλλά και την ιδιωτικοποίηση του τομέα καθαριότητας που πέρασε η Διοίκηση του Δήμου σε περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο. Οφείλουμε όμως να δηλώσουμε ότι πολλά ερωτήματα, παρότι έχουν περάσει μια εβδομάδα, δεν έχουν απαντηθεί, όπως για παράδειγμα κάτω από ποιες συνθήκες και σχέση εργασίας  δουλεύουν σήμερα οι περίπου  δέκα οδοκαθαριστές;  

Από τη μεριά της η διοίκηση του Δήμου και συγκεκριμένα ο αναπληρωτής δημάρχου και ο  αντιδήμαρχος Καθαριότητας  και ύστερα από τη πίεση που του ασκήθηκε από τους εργαζόμενους, δεσμεύτηκε ότι  μέχρι τέλος του χρόνου θα δώσουν τα είδη ατομικής προστασίας  2014 και για ένα μέρος από τα ρούχα που δικαιούνται οι εργαζόμενοι παρελθόντων ετών θα τους καταβληθεί αποζημίωση όπως ο νόμος ορίζει.

Στο θέμα της  ακαταλληλότητας και των προβλημάτων των οχημάτων του Δήμου μας αρκέστηκε μόνο να αναγνωρίσει το πρόβλημα και δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να διορθώσει την κατάσταση.   

Απορία μας προκάλεσε η αντιφατική αναφορά που έκανε η διοίκηση ότι το προσωπικό που αναφέρεται στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2015 (στη διεύθυνση καθαριότητας μισθοδοτούνται 246 άτομα, σελίδα 37 προϋπολογισμού 2015) κατά τον διευθυντή της υπηρεσίας Καθαριότητας (172 άτομα).

Συνάδελφοι/σσες, και από την προχθεσινή κουβέντα διαπιστώθηκε ότι η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου υλοποιεί μέχρι κεραίας τη πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια πολιτική που στο επίκεντρό της δεν έχει τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων, αλλά το πώς θα σωθούν μια χούφτα μεγαλοεργολάβοι που χρόνια τώρα καραδοκούν να υφαρπάξουν υπηρεσίες των δήμων, αλλά και ολόκληρου του δημόσιου τομέα.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Δήμου Αμαρουσίου ήδη έχει ζητήσει συνάντηση με τον δήμαρχο στις αρχές της επόμενης βδομάδας με σκοπό να πάρει δεσμεύσεις. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα. Κανένας και για καμία αιτία δεν μπορεί να παίζει με το μέλλον μας και με τις ζωές μας.                           

Το Δ.Σ. του Σωματείου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet