Γ. Καραμέρος: Η διοίκηση Αμπατζόγλου άνοιξε τα σχολεία στο Μαρούσι, όπως ακριβώς τα έκλεισε…
Κοινωνία

Γ. Καραμέρος: Η διοίκηση Αμπατζόγλου άνοιξε τα σχολεία στο Μαρούσι, όπως ακριβώς τα έκλεισε…

Οι δημοτικοί σύμβουλοι και τα μέλη της παράταξης Ενωμένο Μαρούσι ευχήθηκαν τη Δευτέρα 13/9, με το πρώτο κουδούνι, καλή σχολική χρονιά σε μαθητές εκπαιδευτικούς και γονείς της πόλης του Αμαρουσίου.

O επικεφαλής της παράταξης, Γιώργος Καραμέρος, επισκέφτηκε το 8ο Δημοτικό σχολείο στους Αγίους Αναργύρους Αμαρουσίου, όπου είναι διευθύντρια η εκπαιδευτικός και δημοτική Σύμβουλος Κυριακή Κανάρη Ντάλλη και συνομίλησε με γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ο κ. Καραμέρος δήλωσε σχετικά:

«Η κυβέρνηση, η Περιφέρεια Αττικής και η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ανοίγουν τα σχολεία όπως τα έκλεισαν. Χωρίς ούτε μία νέα αίθουσα και με μόλις το 25% των μαθητών Λυκείου και το 13% των μαθητών Γυμνασίου εμβολιασμένους. Δυστυχώς, ο δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου έχει δηλώσει επανειλημμένως, ούτε λίγο ούτε πολύ, στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν θέλει καμία εμπλοκή στη διαχείριση της πανδημίας. Γι’ αυτό και οι αντιδήμαρχοί του μας ενημέρωσαν σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι μόλις το 31,5% των εργαζομένων στον Δήμο είναι εμβολιασμένο. Να μη δείξει την ίδια απάθεια και για τη σχολική κοινότητα της πόλης.

»Η παράταξή μας, Ενωμένο Μαρούσι, προτείνει για τα σχολεία της πόλης μας:

  • Απόλυτη διαφάνεια στη λειτουργία των σχολικών επιτροπών και στις δαπάνες, καθώς καταγγέλλουμε κατάχρηση της διαδικασίας των απευθείας αναθέσεων.
  • Εφαρμογή των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ για την αραίωση στις τάξεις, καθώς οι περισσότερες λειτουργούν με 22 έως 25 μαθητές.
  • Σοβαρή εκστρατεία για εμβολιασμό των νέων χωρίς εκφοβισμούς ή εξαγορά, με τρόπους που να τον καθιστούν πιο προσιτό στα παιδιά με τη συμμετοχή και των παιδιάτρων της πόλης μας.
  • Διαρκή διενέργεια τεστ από ειδικές μονάδες του ΕΟΔΥ στα σχολεία και ιχνηλάτηση.
  • Να μην ισχύσει η πρόβλεψη για 50% συν 1 κρούσματα σε μαθητές για να κλείσει ένα τμήμα, μέτρο του υπουργείου που θα μετατρέψει τα σχολεία σε εστίες υπερμετάδοδης της νόσου.
  • Να σκύψει η διοίκηση του Αμπατζόγλου πάνω από τα προβλήματα κάθε οικογένειας στην πόλη και να μην κρύβεται πίσω από την πανδημία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

»Ελπίζουμε αυτό το σχολικό έτος όλα να εξελιχθούν ομαλά και τα σχολεία να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτα, κυρίως χάρη στην υπευθυνότητα των εκπαιδευτικών μας, που εμβολιάστηκαν σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά, αλλά και των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, που δίνουν καθημερινή μάχη με τα προβλήματα. Είμαστε πάντα στο πλευρό τους 100%».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet