Γ. Καραμέρος: Το Μαρούσι χάνει διαρκώς τα «τρένα των χρηματοδοτήσεων»
Κοινωνία

Γ. Καραμέρος: Το Μαρούσι χάνει διαρκώς τα «τρένα των χρηματοδοτήσεων»

Με αφορμή ανακοίνωση της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου σχετικά με τη χρηματοδότηση κατασκευής βρεφονηπιακού σταθμού στο Ψαλίδι και «για την αποκατάσταση της αλήθειας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το γραφείο Τύπου του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του τα εξής:

Προκαλεί θυμηδία οι διοικούντες τον Δήμο Αμαρουσίου να μη γνωρίζουν ότι από τον Οκτώβριο του 2017 το Περιφερειακό Συμβούλιο (αρ. απόφασης 368/2017) έχει εγκρίνει ποσό ύψους 1,8 εκατ. ευρώ για την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στο Ψαλίδι (Ο.Τ. 580).

Σε μια τόσο καταφανέστατη αστοχία, ωστόσο, το πρόβλημα που ανακύπτει δεν είναι η προσπάθεια αντιπαράθεσης ή τα fake news. Η ουσία που απασχολεί τους δημότες είναι τα σημάδια διάλυσης της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, που δεν γνωρίζει ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει εγκρίνει και πιστώσει μεγάλα κονδύλια για τις ανάγκες της πόλης που μένουν αναξιοποίητα.

Το Μαρούσι βρίσκεται στην 4η θέση της λίστας της Περιφέρειας με τα χρηματοδοτούμενα από ίδιους πόρους, έργα υποδομής στη Βόρεια Αθήνα. Η υλοποίησή τους, όπως έχει αρκετές φορές επισημανθεί, καθυστερεί με υπαιτιότητα των διοικούντων τον Δήμο.

Συγκεκριμένα:

  • Εδώ και 25 μήνες δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, όχι το έργο, αλλά η διαδικασία δημοπράτησης μιας σημαντικής αντιπλημμυρικής παρέμβασης στo Πολύδροσο Αμαρουσίου, χρηματοδοτούμενης από την Περιφέρεια με 1,9 εκατ. ευρώ.
  • Εδώ και 17 μήνες οι διοικούντες δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει, ενσωματώνοντας και τις αναγκαίες τεχνικές συμπληρώσεις, τη μελέτη για τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς, που αύξησαν από 6,3 σε 10,6 εκατ. ευρώ τη χρηματοδότηση που την εγκρίναμε δύο φορές!
  • Δεν έχουν αποξηλωθεί οι αυθαίρετες κατασκευές και δεν έχει απομακρυνθεί το παράνομο αμαξοστάσιο πίσω από την εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου, στο ρέμα Σαπφούς, στο ύψος της οδού Αγίου Αθανασίου, παρά τους κινδύνους που εγκυμονεί σε περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων
  • Χρειάστηκαν 5 χρόνια για την κατασκευή δικτύου ομβρίων στον Παράδεισο Αμαρουσίου, μέχρι να οριστικοποιηθεί η μελέτη, με την παραδοχή ότι απαιτείται να γίνει πρόσθετο έργο με εκτιμώμενη πρόσθετη δαπάνη 1,4 εκατ. ευρώ

Συνεπώς, αποκλεισμός του Αμαρουσίου από τις χρηματοδοτήσεις έργων υποδομής της Περιφέρειας δεν υφίσταται. Οι διοικούντες το Μαρούσι μάλλον πρέπει να αναζητήσουν τους υπεύθυνους για απραξία και καθυστερήσεις… στον καθρέπτη, καθώς χάνουν διαρκώς τα «τρένα των χρηματοδοτήσεων» είτε προέρχονται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, είτε από Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) είτε από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», του υπουργείου Εσωτερικών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet