Δήμος: «Κάθε παιδί έχει τη θέση σου στους παιδικούς σταθμούς»
Κοινωνία

Δήμος: «Κάθε παιδί έχει τη θέση σου στους παιδικούς σταθμούς»

Με αφορμή αναρτήσεις στο Διαδίκτυο με περιεχόμενο τη διακοπή της λειτουργίας δύο δημοτικών παιδικών σταθμών στον Δήμο Αμαρουσίου, η διοίκηση του Δήμου επισημαίνει, με ανακοίνωσή της, ότι οι δύο δημοτικοί σταθμοί έκλεισαν διότι ο ένας στεγαζόταν σε ακατάλληλο, για την ασφάλεια των παιδιών, κτήριο και ο άλλος φιλοξενούσε μικρό αριθμό παιδιδών.

Παράλληλα, ο Δήμος Ενημερώνει ότι κανένα παιδί στο Μαρούσι δεν πρόκειται να μείνει εκτός παιδικών σταθμών.

Κάθε παιδί στο Μαρούσι έχει τη δική του θέση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

1. Για κάθε παιδί εργαζόμενης μητέρας στο Μαρούσι, υπάρχει θέση σε έναν από τους 11 Δημοτικούς Παιδικούς μας Σταθμούς.

Προτεραιότητα και δέσμευση της διοίκησης Πατούλη είναι αφενός να καλύπτουμε το σύνολο των αναγκών κάθε εργαζόμενης οικογένειας στην πόλη μας. Κάτι που πετυχαίνουμε. Αφετέρου, οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί μας να παρέχουν σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, απαλλάσσοντας, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζουμε, τις ασθενέστερες οικονομικά οικογένειες της πόλης από την υποχρέωση καταβολής της μηνιαίας οικονομικής εισφοράς. Κι αυτό το πετυχαίνουμε.

2. Διατηρούμε ένα πρότυπο δίκτυο παιδικών σταθμών.

Έχουμε καταφέρει, παρά τη σημαντική περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης και την έλλειψη προσωπικού, σε σχέση με το παρελθόν, να διατηρούμε σε υψηλό επίπεδο τις υπηρεσίες φιλοξενίας που προσφέρουμε στα παιδιά μας. Σε αντίθεση με άλλους δήμους, τόσο στην Αττική όσο και πανελλαδικά, το Μαρούσι κατέχει τα σκήπτρα στην αναλογία βρεφονηπιακών σταθμών και πυκνότητας πληθυσμού.

3. Γιατί έκλεισαν οι δύο παιδικοί σταθμοί.

Η απόφασή μας να μην λειτουργήσουν τη φετινή χρονιά οι δύο παιδικοί σταθμοί, ο ένας στον Άγιο Νικόλαο και ο δεύτερος στο Ψαλίδι, δεν επηρεάζει ούτε τον αριθμό των παιδιών που θα φιλοξενήσουμε τη νέα χρονιά, ούτε την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών μας. Η λειτουργία των συγκεκριμένων σταθμών κρίθηκε ζημιογόνα για τους δημότες μας. Στη μία περίπτωση το κτήριο κρίθηκε ακατάλληλο για τη φιλοξενία των παιδιών (σύμφωνα με έκθεση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου), ενώ στην άλλη οικονομικά ασύμφορο, αφού ήταν πολύ μικρός ο αριθμός παιδιών από τη συγκεκριμένη γειτονιά, τα οποία θα φιλοξενηθούν σε άλλους, κοντινούς παιδικούς σταθμούς.

4. Αναζητούμε νέο κτήριο στον Άγιο Νικόλαο κι έχουμε υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ για νέο παιδικό σταθμό στο Ψαλίδι.

Ο Δήμος Αμαρουσίου αναζητά ένα νέο σύγχρονο κι ασφαλές κτήριο, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, για να στεγάσει τον Σταθμό που ανέστειλε τη φετινή χρονιά τη λειτουργία του και έχουμε υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ για την κατασκευή ενός νέου, ιδιόκτητου και με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά παιδικού σταθμού, σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου, στην Π.Ε. Ψαλιδίου.

5. Στις αστήρικτες κατηγορίες, απαντάμε με έργο.

Στις αστήρικτες κατηγορίες των αντιπάλων μας απαντάμε όλα αυτά τα χρόνια με έργα. Σήμερα στο Μαρούσι λειτουργεί ένα από τα καλύτερα δίκτυα δημοτικών παιδικών σταθμών της χώρας. Στους σταθμούς αυτούς, έχουν εξασφαλισμένη θέση όλα τα παιδιά των εργαζόμενων οικογενειών της πόλης.

6. Δήμος πρότυπο, στις κοινωνικές υπηρεσίες.

Διαθέτουμε όχι μόνον ένα υψηλού επιπέδου δίκτυο παιδικών σταθμών, αλλά ένα σύνολο πρότυπων κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, με στόχο τη στήριξη των συμπολιτών μας. Είμαστε υπερήφανοι γιατί χάρη στην πρότυπη οργάνωση και λειτουργία των δημοτικών κοινωνικών μας υπηρεσιών, έχουμε καταφέρει ως Δήμος, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, να είμαστε με τρόπο ουσιαστικό στο πλευρό του συνανθρώπου μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet