ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου: Με έναν χρόνο καθυστέρηση παίρνουν ΜΑΠ οι εργαζόμενοι
Κοινωνία

ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου: Με έναν χρόνο καθυστέρηση παίρνουν ΜΑΠ οι εργαζόμενοι

Ότι «οι εργαζόμενοι του Δήμου παίρνουν ΜΑΠ (Μέσα Ατομικής Προστασίας) με έναν χρόνο καθυστέρηση» επισημαίνει η ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου, σημειώνοντας ότι «η διοίκηση του Δήμου ακόμα και αυτό που αποτελεί υποχρέωσή της προσπάθησε να το “πουλήσει” στους συναδέλφους, ότι τάχα είναι στο πλευρό των εργαζομένων και ότι τους θεωρεί “συνεργάτες”».

Η ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου αναφέρει σχετικά:

«Ο Δήμος Αμαρουσίου προχώρησε χτες 31-1-2023 στη χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) για το έτος 2022. Το 2023 πότε θα το πάρουν άραγε;

Η παράδοση των ΜΑΠ συνοδεύτηκε από φωτογραφίες, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δελτίο Τύπου του Δήμου κ.λπ.

Καταρχήν είναι θετικό ότι οι συνάδελφοι θα έχουν Μέσα Ατομικής Προστασίας. Τι δεν είναι θετικό. Ότι η διοίκηση του Δήμου ακόμα και αυτό που αποτελεί υποχρέωση της προσπάθησε να το “πουλήσει” στους συναδέλφους, ότι τάχα είναι στο πλευρό των εργαζομένων, τους θεωρεί “συνεργάτες” κ.λπ.

Εμείς από τη μεριά μας να θυμίσουμε στη διοίκηση του Δήμου τα εξής:

  1. ΜΑΠ οι συνάδελφοι θα έπρεπε να παίρνουν κάθε χρόνο και όχι στα 4 χρόνια μια φορά. Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου έδωσε τις προηγούμενες χρονιές μέρος των ΜΑΠ ποτέ όμως ολοκληρωμένα. Ενώ για το 2019 δεν έχει δώσει τίποτα. Η δέσμευση του δημάρχου είναι ότι και σε αυτό το κομμάτι θα εφαρμοσθεί ο νόμος. Μέχρι και σήμερα οι συνάδελφοι δεν έχουν λάβει τίποτα για το συγκεκριμένο έτος. Δηλώνουμε ότι δεν θα απεμπολήσουμε κανένα δικαίωμα μας. Θα πρέπει να διαβάσουν οι κύριοι και οι κυρίες που ασκούν διοίκηση στον Δήμο Αμαρουσίου ότι η απόφαση του 2019 με αριθμό 43726 και με τίτλο “Παροχή μέσων ατομικής προστασίας σε υπαλλήλους των OTA α΄ και β΄ βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών και μέτρα προληπτικής ιατρικής” προβλέπει και ιατρικές προληπτικές εξετάσεις. Αυτές δεν έχουν γίνει ποτέ επί των ημερών της σημερινής διοίκησης του Δήμου.
  2. Τα δύο αμαξοστάσια του Δήμου Αμαρουσίου παρότι παραδέχτηκε η διοίκηση του Δήμου αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος ότι είναι άθλια μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας των συναδέλφων.

Παίρνοντας υπόψη λοιπόν τα παραπάνω δεδομένα καλά είναι οι κυρίες και οι κύριοι της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου να χαμηλώσουν τους τόνους γιατί χρωστάνε ακόμα πολλά στους συναδέλφους των τεχνικών υπηρεσιών, σε αντίθεση με τους συναδέλφους που δεν χρωστάνε τίποτα απέναντι στην σημερινή και σε καμιά διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου.

Το γεγονός ότι οι συνάδελφοι παίρνουν ΜΑΠ με έναν χρόνο καθυστέρηση μάλλον θα πρέπει να προβληματίσει τη διοίκηση του Δήμου και όχι να το θεωρεί επιτυχία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet