ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου: Να δοθούν ΜΑΠ σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου
Κοινωνία

ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου: Να δοθούν ΜΑΠ σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου

Η ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Αμαρουσίου καλεί τη διοίκηση του δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου να παράσχει Μέσα Ατομικής Προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους, καθώς -όπως υποστηρίζει- μέχρι στιγμής έχουν δοθεί μόνο στους μόνιμους και αορίστου χρόνου, αφήνοντας απέξω τους συμβασιούχους.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου αναφέρει:

«Όλοι γνωρίζουν ότι ο κλάδος των ΟΤΑ είναι από τους κλάδους με πολλά εργατικά ατυχήματα, μεγάλο μέρος αυτών και θανατηφόρα. Υπενθυμίζουμε ότι τα περισσότερα έχουν να κάνουν με την έλλειψη μέσων προστασίας.

Στον Δήμο Αμαρουσίου, το προηγούμενο διάστημα δόθηκαν Μέσα Ατομικής Προστασίας μόνο στους εργαζόμενους μόνιμους και αορίστου (και αυτά είναι χαμηλής ποιότητας, όπως τα παπούτσια, με αποτέλεσμα να μην χρησιμοποιούνται από τους συναδέλφους). Στους υπόλοιπους (συμβασιούχους) δεν δόθηκαν λόγο ελλείψεων και από το γεγονός ότι δεν είχε προβλεφθεί το συγκεκριμένο προσωπικό.

Αποτέλεσμα όλοι οι συνάδελφοι μας, μόνιμοι, αορίστου και με ελαστικές μορφές εργασίας, να αντιμετωπίζουν σοβαρό ενδεχόμενο να τραυματιστούν. Και τότε θα μας πει η Διοίκηση του Δήμου ότι ήταν η κακιά στιγμή.

Συνάδελφοι δεν είναι η κακιά στιγμή. Η πολιτική της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου πάει χέρι-χέρι με την πολιτική της κυβέρνησης. Τα Μέσα Ατομικής Προστασίας αποτελούν κόστος. Ένα κόστος που και η κυβέρνηση αλλά και η δημοτική αρχή προσπαθούν με κάθε τρόπο να το μειώσουν, αδιαφορώντας ακόμα και για τη ζωή μας.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τις ζωές μας και τις ζωές των οικογενειών μας. Αρκετούς συναδέλφους μας έχουμε θάψει.

Καλούμε την διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου να προχωρήσει άμεσα στη χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους.

Καλούμε και τους συναδέλφους μας συμβασιούχους να απαιτήσουν εδώ και τώρα να τους δοθούν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που προβλέπονται, αλλά και να δοθούν και τα υπόλοιπα σε όλους τους συναδέλφους μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet